Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Giro

Algemeen

De kans om dit even in te tikken laat deze jongen niet lopen. Helemaal niets in Amsterdam, helemaal niets in Amsterdam, helemaal niets, helemaal niets, helemaal niets in Amsterdam. Nou ja, met hockey hebben ze wel gewonnen geloof ik, maar Ajax, dat is niet wat. Als onze efcee echt goed had gevoetbald was het minstens 6-1 geworden. Onbegrijpelijk dat die club derde is geworden en wij nog vier wedstrijden extra moeten voetballen om Europa in te mogen.
Die play-offs moeten ze per direct afschaffen. We hebben 18 punten meer dan Heerenveen! Twee rare wedstrijden en je ligt eruit. De nummer 5 moet gewoon direct Europa in. En dan een beetje gunstig loten. We hadden wel heel erg veel pech met Fiorentina. Die staan gewoon in de finale hè. En toch hadden we ze bijna verslagen. Maar ja, Italianen hè. Ze kunnen niet van je winnen, maar je kunt er wel van verliezen, zei Cruyff al.
Over Italië gesproken, de Giro was niet wat. Ik had Thomas niet in de basis. Altijd als ik hem heb, presteert ie niks en valt ie uit en als ik ‘m niet heb, rijdt ie podium. Pinot, ook zoiets. Gaf al zeven keer op in een grote ronde. Ging direct al voor de bergtrui en dat was volgens mij armoede. Maar zie, Pinot rijdt gewoon top 5.
En wint de bergtrui. Kostte me een hoop punten, want ik had er al vijf gewisseld. Na een week stond ik 264e, dus moest er wat gebeuren. Cavendish ging vallend over de finish en Magnus Cort had nog geen punt gehaald en gingen eruit voor Haig en Vine. Je moet wat. En er hadden al wat Aussies gewonnen...
Maar wie wint er een paar dagen later een rit? Magnus Cort.
Ik ben gefinisht op plek 684 in het Tubantia-klassement. Achter Erjan Wassink en Mick Assink, maar voor Peter Wassink, A.J. Wassink, Marco Klein Wassink, Marc Wassink, Pelle Wassink, Gerben Klein Wassink, Mark Hassink, H. Wassink, Jan Assink, Theo Wassink en Paul Wassink.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is nog altijd te bestellen via assink@home.nl en wordt indien gewenst per wielrenner aan huis bezorgd voor een schappelijk bedrag.

Column Hans Assink

Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 20 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 21 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 23 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00