Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Koekkoek

Algemeen

Verkiezingen, jawel. Met negentien partijen en een vracht aan kandidaten voor de Provinciale Staten. Waar zitten de meeste Enschedeërs?
Niet bij lijst 1, het CDA. Vijftig kandidaten en maar eentje uit Eanske, op plek 15. Forum doet het beter. Van de dertig kandidaten vijf uit Enschede. Wel raar en onpersoonlijk dat Forum de enige lijst is zonder voornamen.
De PvdA heeft ook vijf Enschedeërs op de lijst staan en D66 ook. D66 heeft er zelfs drie bij de eerste vijf staan, hulde!
Ook lof voor Samen Lokaal Twente en Belang van Nederland. Van de vijftien kandidaten bij Samen Lokaal Twente komen er vier uit Eanske. BVNL is nog Enschedeser, want van de tien man/vrouw op de lijst komen er vier uit Eanske. Opvallend: bij 50Plus nul Enschedeërs! Ook geen windbuul’n oet Hengel overigens.

Maar goed, er valt wat te kiezen. Mooie namen in overvloed. De SGP heeft uiteraard een goeie met Bisschop. Daar kun je in geloven. Slager, op plek 6, lijkt me er eentje die er best in wil hakken. Verder heeft de SGP veel BN’ers op de lijst staan: Spaan, Van Rossum, Bom, Den Uijl, Rietman. En ja, Bom heet Frits en Rietman Jan!

‘Brommer, op plek 8, is dan wel weer een mooie naam voor een politicus. Daar kun je alle kanten mee op’

Slager staat gek genoeg ook bij 50Plus op de lijst. Dat ze ook een Bakker en een Schoemaker hebben is niet zo vreemd. BBB heeft ook een Bakker. Of nummer 5 van de BBB het altijd helder ziet is nog maar de vraag met Lagas.

Brommer, op plek 8, is dan wel weer een mooie naam voor een politicus. Daar kun je meerdere kanten mee op. En dat kun je wat minder zeggen van de snelle nummer 9 van de Partij voor de Dieren, Ferrari. Die had ik wat meer in de buurt van poleposition verwacht.

Voor de bierliefhebbers heeft BVNL een Brouwer op de lijst staan. Het CDA toept wat dat betreft over met op plek 25 Toeter! De nummers 2 en 38 moeten het compenseren: Mak en Netjes. Forum heeft op plek 7 Deugd om het mak en netjes te houden. Bij de VVD zetten ze Ziel in, op plek 4. Verder heeft de VVD nog iemand op 19 staan, die als ie gekozen wordt waarschijnlijk weer snel weg is, Wegman.

Heeft de PvdA nog wat in de aanbieding? Van nummer 5 word ik niet vrolijk, Kist. Bij nummer 20 denk ik aan gek, Stapel.
Maar op 39 staat natuurlijk een juweeltje: De Geest. En op 32 nóg een juweeltje, Koekkoek! Daar word ik vrolijk van, al had Koekkoek natuurlijk bij de Partij voor de Dieren moeten zitten. Wolf bij D66 is ook wat onlogisch.
De ChristenUnie? Mwah, Braakman, Boerman, Drijfhout. JA21? Kerkhof! Lijkt me niks. Nee, de mooiste naam zit deze keer bij GroenLinks. Op nummer 2 nog wel, Leest. Voornaam Margriet.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl. 

Column Hans Assink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 6 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 22 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld gisteren
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein gisteren
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20