Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Staatsgreep

Algemeen

De discussie over 2G of 3G is nog niet beslist, maar intussen hebben we wel een 2G-bondscoach. Lowie van G. is Gehandicapt en zit in een rolstoel. Let wel, op het moment van schrijven is het maandagavond. En Lowie is nog bondscoach.
Ik heb net de training gezien en hij zat vanuit een zielig autootje aanwijzingen te geven. Ook zag ik hem in een interview met Jeroen Stekelenburg vechten tegen de tranen. De spelers willen hem er nog bij hebben, in een rolstoel of niet. Vochtige ogen. Een brekende Lowie. Het ontroerde.
En dan heeft die waardeloze zanger van het lied over de man met de vele gezichten die bij hoge bomen mag staan en hoewel de wind zich op hem richtte de stormen heeft doorstaan dan toch gelijk gekregen. Ten minste, wat die vele gezichten betreft. Of de storm van de Noren wordt doorstaan is nog maar de vraag op deze maandagavond. Ik maak me zorgen.
Op voorhand zou ik zeggen van thuis tegen de Noren zonder Haaland moet het geen probleem zijn om minimaal gelijk te spelen. Maar ja, tot de 82e minuut tegen Montenegro was er ook geen probleem richting Qatar. Wat had Lowie slechte wissels zeg. Was dat al een teken aan de wand?
En dan werkt het ook niet mee als de Kuip leeg moet blijven. De twaalfde man is er niet bij tegen de Noren en dat is de schuld van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Hun coronabeleid valt niet meer uit te leggen. Ze doen maar wat. Columnist Theo Hakkert zei het goed: een schop onder de kont moeten ze hebben. Ik sluit me daar graag bij aan. Lijkt me een klus voor onze Willy.
Gewoon, een Koninklijke staatsgreep. Met Pieter Omtzigt als integere minister-president. Youri Mulder doet sociale zaken, Marti ten Kate buitenlandse zaken. Defensie? Wout Brama. Justitie? Erik Dijkstra. Verkeer? Hennie Kuiper. Onderwijs? Danny de Vries. Financiën? Hans Rutjes alias Di Stephano. Wat, teveel Enschedeërs? Doen we op volksgezondheid Dokter Bernard.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl.. Ook leuk om als cadeau te geven! Nu in de aanbieding voor 12.50 euro

Column Hans Assink

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56