Bram Geerlings is genomineerd om stadsdichter te worden.
Bram Geerlings is genomineerd om stadsdichter te worden.

Drie dichters genomineerd om stadsdichter te worden

Algemeen

De Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME) heeft drie dichters genomineerd om de nieuwe stadsdichter van Enschede te worden. Het zijn Bram Geerlings, Rineke Kuiper en Arthur Adam ten Cate. Er waren elf inzendingen. De drie genomineerden presenteren zich zondag 29 januari tussen 15.00 en 18.00 uur in het theater van Concordia.

Enschede - Op de verkiezingsmiddag dragen de drie genomineerden ieder een door hen geschreven stadsgedicht voor en een gedicht naar vrije keuze dat niet eerder is gepubliceerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook op feestelijke wijze afscheid genomen van de huidige stadsdichter, Dick Schlüter. Hij heeft deze functie iets minder dan twee jaar uitgevoerd. Maandelijks verscheen er een gedicht van zijn hand in de TC Tubantia. De bundel met stadsgedichten van zijn hand presenteert hij deze middag ook.
Deze verkiezing is gratis toegankelijk voor publiek. Hiervoor zijn gratis kaarten van tevoren online of telefonisch te bestellen. Het programma wordt gepresenteerd door Magda Nij Bijvank en muzikaal begeleid door Maarten de Groot. De organisatie van de stadsdichtersverkiezing is in handen van de Stichting Literaire Manifestaties Enschede. SLME is het platform voor literaire activiteiten in Enschede.


Poëzieweek

Naast de verkiezing van de nieuwe stadsdichter is er een een Poëzieweek met het thema ‘Vriendschap. De Poëzieweek is van donderdag 26 januari tot en met zondag 5 februari. Op 26 januari om 14.00 uur is er in de : Arkezaal van het Muziekcentrum een Muziek & Poëzieconcert. Tijdens dit muziek- en poëzieconcert openen de Dichters in Enschede (die) de poëzieweek. Hierbij dragen ze voor uit hun nieuwe bundel ‘Vriendschap’ (het landelijke thema van de poëzieweek). De muzikale omlijsting wordt verzorgd door gitarist Marcel Le Blanc en pianist Bert van der Veen. De toegang is gratis. “Gelieve wel uw gratis kaarten van tevoren bestellen bij het Wilminktheater’’, aldus Stéphanie van Tuinen. “De unieke die-bundel ‘Vriendschap’ is na afloop te koop voor 7,50 euro.’’ Op dezelfde donderdag wordt om 19.00 uur bij Boekhandel Broekhuis een Open poëziepodium gehouden. “Boekhandel Broekhuis nodigt je uit om op Gedichtendag het mooiste gedicht van je favoriete dichter voor te lezen tijdens het open poëziepodium in de winkel. En natuurlijk mag het ook een gedicht van jezelf zijn! De muzikale bijdrage wordt verzorgd door het Jonoma Trio. Schroom niet en geef je op in de winkel of via enschede@boekhandelbroekhuis.nl.’’

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52