Een demonstratie ging aan de boekpresentatie vooraf.
Een demonstratie ging aan de boekpresentatie vooraf.

Ludieke demonstratie bij boekpresentatie AKTIE!

Algemeen

Enschede/Hengelo - Poppodium Metropool in Hengelo was onlangs het doelwit van een groep actievoerders. Met spandoeken en het schreeuwen van leuzen demonstreerden ze voor de hoofdingang van het poppodium. De (ludieke) actie ging vooraf aan de boekpresentatie van AKTIE!, het nieuwe boek van historicus-journalist Marco Krijnsen.

Krijnsen heeft onderzoek gedaan naar het ontstaan en verloop van de belangrijkste acties in de afgelopen vijf decennia. Hoe zijn ze ontstaan, wat waren bepalende momenten en wat is er bereikt? Centraal in het boek staan twee fulltime activisten van het eerste uur: oud-studentenpastor Jan de Jongh van de Universiteit Twente en Hengeloër Jean Rouwet. De Jongh was verantwoordelijk voor veel acties onder studenten en zat zelf een nacht vast in de cel vanwege het illegaal plakken van pamfletten. Rouwet stond aan de basis van de lokale afdelingen van de Socialistische Partij in Hengelo en Enschede.

Remi Poppe, voormalig Tweede Kamerlid van de SP en voorvechter van het verbod op asbest van Eternit uit Goor, kreeg het eerste exemplaar van AKTIE! van de auteur aangeboden.
In het boek van Krijnsen komen ook acties tegen UCN Almelo, vliegbasis Twenthe, Hollandse Signaal en Akzo aan bod. (www.aktieintwente.nl).

!
Afbeelding
Ten Tusscher ATB Tocht heeft twee afstanden 30 nov, 13:14
Afbeelding
De Kop 30 nov, 10:03
Afbeelding
Films Plus que Jamais en Bones and All draaien in Concordia 29 nov, 20:16
Afbeelding
JPT is blij met het Pietvanentoernooi 29 nov, 15:18
Afbeelding
Culinair genieten op 70 meter: spaaractie van Jumbo De Melkhal 29 nov, 14:55
Afbeelding
Stichting 55+ houdt een succesvolle open dag 29 nov, 14:53
Afbeelding
FC Twente Vrouwen zet Ajax opzij 29 nov, 14:16
Afbeelding
Milo 29 nov, 13:59