Bedrijfsleider Remco Oostrik van brasserie Forelderij. (Foto: Robert Hoetink)
Bedrijfsleider Remco Oostrik van brasserie Forelderij. (Foto: Robert Hoetink)

#nlstartop: Gratis vissen bij de Forelderij

Algemeen

‘Moeders plukt de bloemen en vaders vangt de vis’. Bedrijfsleider Remco Oostrik van Brasserie Forelderij kent de mogelijkheden van het veelzijdige bedrijf aan de Usserlerrietweg. Het is niet alleen een zorginstelling van Stichting Surplus, maar ook de tuinderijen en de vijvers zijn een bezoek waard. En een gevangen forel kan er zo op de barbecue. “Maar een gerookt forelletje meenemen kan ook’’, zegt Remco Oostrik.

(Door Hans Assink)

Enschede - Tijdens de coronacrisis was het horecadeel van Brasserie Forelderij gesloten. Maar sinds 1 juni mag het weer. De twee grote visvijvers gingen in mei al open. “We hebben twintig zitplaatsen per vijver’’, zegt Oostrik. “Met een onderlinge afstand van vier meter. Er is genoeg ruimte om te vissen.’’ Op het terras staan de tafels ook vier meter uit elkaar. “We kunnen de klanten goed bedienen’’, zegt Oostrik. “In de coronatijd hebben we onderhoud gepleegd.’’

Nieuw bij de Forelderij is dat het vissen gratis is. Er is geen entreegeld meer. “Het vissen is vrijblijvend en kost niks, maar je betaalt per gevangen vis’’, aldus Oostrik. “Hoeveel? 3,50 euro. De vis kan ter plekke worden schoongemaakt en kan zo op de barbecue. “We zijn nu toegankelijker voor kinderen. Je mag met een eigen hengel vissen, maar je kunt ook een hengeltje huren.’’ In de tuin kunnen de gasten bloemen, fruit en groente plukken.

Museum Buurtspoorweg in Boekelo is per 1 juli weer open. In juli en augustus rijdt de stoomtrein drie keer per dag op de dinsdag, woensdag en zondag. “We zijn ontzettend blij dat we weer open gaan’’, zegt Ann Kollen. “Wel hebben we de nodige maatregelen moeten treffen. We hebben de anderhalve meter goed door kunnen voeren. Per trein zijn er honderd tickets.’’ De kaartjes zijn alleen online verkrijgbaar, dus geen ticketverkoop in Boekelo. De trein rijdt voorlopig alleen vanuit Haaksbergen. De vertrektijden zijn 10.30, 12.45 en 15.00 uur. In september rijdt de MBS alle zondagen.

Bij stadscamping De Twentse Es aan de Keppelerdijk bij Glanerbrug ligt de bezetting nu op zo’n 80 procent ten opzichte van vorig jaar, zo meldt Frank van Tuyl. “Op zich gaat het goed’’, zegt Van Tuyl. “We zijn er niet voor de bewoners van Enschede, maar voor de Duitsers en mensen uit de rest van Nederland. In het begin van de corona had ik zo mijn bedenkingen, maar vooral de Duitse gasten weten ons weer te vinden. We bestaan al meer dan vijftig jaar. En we draaien al jaren heel stabiel.’’’

Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00