Win kaarten voor Zwaaien met je onderbroek!
Win kaarten voor Zwaaien met je onderbroek! Foto:

Win kaarten voor de voorstelling Zwaaien met je onderbroek!

Zing je met ons mee? ‘Deze vuist, op deze vuist…’, M’n opa, m’n opa, m’n opa… ‘en nog veel meer aanstekelijke liedjes van Harry Bannink. Want wie is er niet mee opgegroeid? Vele liedjes van de in Enschede geboren en getogen componist, arrangeur, uitvoerend musicus en muzikaal leider staan gegrift in ons geheugen. Je hoeft het begin van het liedje maar te horen en je zingt uit volle borst mee.

Enschede - Harry Bannink is de componist van al die fantastische liedjes uit kinderprogramma’s als Sesamstraat, De film van Ome Willem en Het Klokhuis. Daarnaast schreef hij ook voor Ja zuster, nee zuster, ‘t Schaep met de 5 poten en nog voor vele andere programma’s en musicals. Samen met tekstschrijvers als Willem Wilmink, Hans Dorrestijn en natuurlijk Annie MG Schmidt heeft hij meer dan 3.000 liedjes geschreven. Met recht wordt hij een muzikaal genie genoemd.

Op zondag 18 juni kun jij uit volle borst meezingen met Cor Bakker, Fay Lovsky en Remko Vrijdag. Ze spelen en zingen onder regie van Joris Nassenstein in een fantastisch theaterconcert Zwaaien met je onderbroek de allerleukste, liefste, stoutste en ontroerendste liedjes uit dit enorme repertoire. Dus kom met de hele familie en zing uit volle borst mee met Bannink klassiekers als Schipbreukeling, Stroei Voei, Deze vuist op deze vuist en M’n Opa. We beloven je nu al; het wordt een groot feest! En wil je voor die tijd alvast wat liedjes oefenen? Kijk dan gauw op https://www.phion.nl/concerten/concertagenda/2022-2023/zwaaien-met-je-onderbroek/ daar staan de leukste liedjes voor je klaar!

Win kaarten 

Heb je zin in dit feestje? Kijk dan gauw bij het voorbereidende materiaal en beantwoord onderstaande 2 vragen. We verloten 5x 2 vrijkaarten voor deze superleuke meezing voorstelling.

Vraag 1: Noem 3 liedjes van Harry Bannink.

Vraag 2: Over welke dieren wordt er gezongen in het lied Een kuiken is geen kip? Noem er 5.

Mail je antwoorden uiterlijk maandag 12 juni naar helga.bonsink@phion.nl. Je hoort uiterlijk dinsdag 13 juni of je een van de winnaars bent. Niet gewonnen, maar toch zin in een feestje? Kijk dan op Phion.nl voor het boeken van tickets. Zwaaien met je onderbroek (6+) is op zondag 18 juni om 14.00 uur, in De Kleine Willem Enschede. Dit familie meezingconcert is onderdeel van het festival weekend Een ode aan Harry Bannink. Van 16 t/m 18 juni vinden er in het Muziekcentrum in Enschede verschillende muzikale activiteiten.