Kastanjebomen aan de Boulevard worden gesnoeid.
Kastanjebomen aan de Boulevard worden gesnoeid. Foto:

Snoei kastanjebomen

Enschede - Dertien kastanjes aan de Boulevard 1945 zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Ze worden voorlopig 'grof gesnoeid' omdat er tegen de omgevingsvergunning een bezwaar is ingediend. ''Een extern bedrijf doet op dit moment onderzoek naar de gezondheid van de overige kastanjes aan de Boulevard. Zij geven ons advies over de toekomst van deze bomen. Het behoud van de bomen is hierbij het uitgangspunt. Als de verwijdering van de kastanjes doorgaat planten we nieuwe bomen aan de Boulevard'', aldus de gemeente.

Afsluiting N18

Enschede - Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de N18 tussen Groenlo en Enschede. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 9 tot maandag 12 juni. De N18 is in die periode op verschillende momenten en op verschillende plaatsen afgesloten.

Donutdag bij Leger

Enschede - Op vrijdag 2 juni viert het Leger des Heils Nationale donutdag met een buurtfeest van 11.00 tot 15.00 uur. "iedereen is welkom aan de Zenderenbrink 2 om een gratis donut op te halen of gezellig een kopje koffie erbij te drinken. Ook de kledingwinkel is dan geopend met een leuke aanbieding.''