Ardanta zoekt 'vergeten polissen'.
Ardanta zoekt 'vergeten polissen'. Foto:

Ardanta zoekt mensen met ‘vergeten' uitvaartverzekering

Ardanta is op zoek naar mensen met een ‘vergeten’ uitvaartverzekering.

Enschede - Ardanta is op zoek naar mensen met een 'vergeten' uitvaartverzekering. Fedor Achterkamp, teammanager marketing: “Ardanta is op zoek naar u. Er komen in onze administratie nog altijd oude polissen voor die al jaren premievrij zijn. Die hebben we bijvoorbeeld ooit overgenomen van andere verzekeraars. Soms zijn de verzekerden niet meer te vinden, omdat ze hun verhuizing niet hebben doorgegeven, of omdat ze zijn overleden. Wij noemen dat een vergeten verzekering. Wij vinden het erg belangrijk dat dit geld terechtkomt bij de juiste mensen en daarom vragen we ook uw aandacht hiervoor. Misschien hadden uw overleden ouders een uitvaartverzekering en ligt er een vergeten uitkering op u te wachten. Als nabestaande blijft u altijd recht hebben op dit geld. En veel ouders en grootouders hebben vroeger een uitvaartverzekering afgesloten voor hun kinderen en kleinkinderen. Misschien ook voor u, zonder dat u het weet.”

Hoe werkt het?

Ardanta zet alles op alles om mensen te helpen om een vergeten uitvaartverzekering terug te vinden. "Hoe het werkt? U vult uw naam en geboortedatum in op ardanta.nl/vergeten. Ardanta gebruikt deze gegevens eenmalig om te controleren of u mogelijk klant bent. Vervolgens kan er een match zijn, omdat u mogelijk zelf klant bent. Ardanta kan dan de gegevens met u checken en aanvullen waar dat nodig is. Ook kan het zijn dat uw familieleden die inmiddels zijn overleden, een verzekering hadden. Als u de begunstigde bent, dan heeft u altijd nog recht op dit geld. U kunt dit ook checken op deze site door de gegevens van de overledene in te vullen'', aldus Fedor Achterkamp.

Honderden polissen teruggevonden

Inmiddels hebben vele mensen de website bezocht en zijn er al honderden vergeten polissen ‘teruggevonden’. Achterkamp: "De reacties van de mensen zijn unaniem: ze vinden het bijzonder dat een verzekeraar dit doet en zijn blij met de gevonden polis. Het is een kleine moeite om de gegevens in te vullen en het proces duurt niet lang of is niet ingewikkeld.'' Een reactie: 'Ik wist niet dat mijn opa en oma in 1933 een uitvaartverzekering hadden afgesloten voor hun zoon (mijn vader / overleden in 2006). De uitbetaling was zo geregeld. Verbijsterend (in positieve zin).'


Neem dus zelf eens een kijkje op ardanta.nl/vergeten want wie weet heeft Ardanta nog geld van u!