Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ontdek Europa per trein

Wie heeft er niet genoten van een Europese stedentrip? Talloze tieners en twintigers hebben de afgelopen decennia dankbaar gebruik gemaakt van de uitstekende treinverbindingen en lage kosten om het Europese continent te verkennen. Hoewel de meeste mensen tegenwoordig met het vliegtuig op vakantie gaan, behoudt de trein nog steeds een magische aantrekkingskracht.

Het grootste voordeel van vliegreizen is de snelheid waarmee je op je bestemming bent. Echter, de drukte op luchthavens, verplichte controles en andere ongemakken dragen niet bepaald bij aan de sfeer. Daarnaast is vliegen ook niet erg duurzaam. Een treinreis daarentegen is anders; je stapt in je eigen woonplaats op en de reis zelf is al onderdeel van je vakantie, niet alleen een middel om er te komen. Bovendien zijn de meeste Europese steden binnen enkele uren te bereiken. Neem er een dag voor en het hele continent ligt aan je voeten.

Het is verrassend betaalbaar om met de trein naar de meeste Europese hoofdsteden te reizen. Vaak zelfs goedkoper dan je zou denken. Zo kost een vliegticket enkele reis van Amsterdam naar Praag al snel meer dan 100 euro. Dezelfde reis per trein is al mogelijk vanaf zo'n 60 euro. Er zijn verschillende websites en mogelijkheden om reizen te plannen en te boeken. Het is zeker de moeite waard om rond te kijken. Je kunt onder meer terecht op www.omnio.nl en www.nsinternational.com om je te oriƫnteren op internationaal reizen met de trein.