Afbeelding
Foto: Shutterstock

Niet iedereen gebruikt vakantiegeld voor vakantie

Hoewel vakantiegeld bedoeld is om werknemers een extraatje te geven voor een vakantie, geven lang niet alle Nederlanders het vakantiegeld daadwerkelijk uit aan vakanties. Uit een marktonderzoek van Booking.com blijkt dat een derde van de Nederlanders hun vakantiegeld liever voor andere doeleinden gebruiken. 

Ongeveer 12 procent kiest ervoor om dit geld voor het huis te gebruiken. Met de gestegen gas- en elektriciteitsprijzen van het afgelopen jaar kiezen veel mensen ervoor om hun woning energiezuiniger te maken met zonnepanelen of isolatie. Dit kan op langere termijn een besparing in de energiekosten opleveren. Ook kunnen dit uitgaven zijn zoals een nieuwe keuken of de aanschaf van een nieuwe televisie. 

Sommige mensen kiezen ervoor om het geld op de spaarrekening te zetten om een ‘financiële buffer' achter de hand te houden in het geval zij tegen onverwachte kosten aanlopen. Zo'n 7 procent gebruikt het geld om schulden af te betalen. 

Ongeveer 50 procent besteedt het bedrag wel in zijn geheel aan vakanties. De rest geeft een deel uit aan een kleinere trip of een dagje weg. Iedereen mag er gelukkig zelf voor kiezen waar zij hun vakantiegeld aan willen besteden.