Martin Meiners
Martin Meiners Foto: MARTIN MEINERS

Volkswagen viert het jubileum met de Polo GTI Edition 25

De Volkswagen Polo GTI bestaat 25 jaar. Volkswagen viert het jubileum met de Polo GTI Edition 25. Deze speciale jubileumeditie is gebaseerd op de huidige Polo GTI met een vermogen van 207 pk. Naast de krachtige viercilinder turbomotor onderscheidt de Edition 25 zich door zijn uitrusting, waaronder een sportonderstel, elektronisch XDS-sperdifferentieel en speciale designfeatures. Slechts twintig exemplaren van de Polo GTI Edition 25 komen naar Nederland.

De Edition 25 heeft een 2,0-liter TSI turbo-benzinemotor met 207 pk en een koppel van 320 Nm. Volgens Volkswagen biedt de Edition 25 indrukwekkende prestaties en optimale rijdynamiek met een sprinttijd van 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u en een speciaal afgestemd sportonderstel met 15 mm verlaging.

Visueel onderscheidt de Polo GTI Edition 25 zich met klassieke GTI-kenmerken, zoals rode remklauwen, honingraatdesign in de radiatorgrille en verchroomde uitlaatpijpen. Exclusieve features zijn onder andere 18 inch lichtmetalen velgen, een zwart dak en zwarte buitenspiegels. Het interieur heeft premium sportstoelen in geperforeerd zwart-rood leder en een infotainmentsysteem met 8-inch scherm. De Polo GTI Edition 25 is ook leverbaar in de exclusieve kleur Ascot Grey.
De Polo GTI Edition 25 beschikt over geavanceerde technologie, zoals IQ.LIGHT LED-matrix koplampen, Dynamic Light Assist en rijassistentiesystemen.

Met de jubileumeditie bouwt Volkswagen voort op de traditie van kracht en prestaties.