ALL-NEW HONDA CR-V: NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE
ALL-NEW HONDA CR-V: NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE Foto:

Honda onthult de zesde generatie van de CR-V

Deze nieuwe versie zal later dit jaar in Europa arriveren en belooft nieuwe maatstaven te zetten op het gebied van design, praktisch gebruik en dagelijkse bruikbaarheid.

De nieuwste CR-V combineert volgens Honda de geavanceerde en sportieve kenmerken waar Honda om bekend staat, met de nieuwste rijhulpmiddelen en passieve veiligheidsfuncties zoals het SENSING 360-systeem. Het interieur is voorzien van hoogwaardige kleuren, materialen en stoffen, waardoor de CR-V een premium uitstraling heeft.

De CR-V zal beschikbaar zijn als een volledig hybride (e:HEV) of een plug-in hybride (e:PHEV). Beide  worden aangedreven door een 2,0-liter-viercilinder-benzinemotor met Atkinson-cyclus en directe injectie.

De e:PHEV maakt gebruik van dezelfde elektromotoren als de e:HEV-variant en heeft volgens de fabrikant indrukwekkende acceleratie, korte laadtijden en een elektrisch bereik van 82 km. De lege batterij kan in 2,5 uur volledig worden opgeladen.

De volledig hybride CR-V maakt gebruik van de meest geavanceerde e:HEV-aandrijflijn, die naadloos schakelt tussen EV, Hybrid en Engine Drive.

Het nieuwe model behoudt het vertrouwde silhouet van de CR-V, maar met een evolutie in het ontwerp. De voorkant heeft bijvoorbeeld exclusieve grille-ontwerpen voor de e:HEV- en e:PHEV-varianten. Het interieur biedt passagiers meer ruimte en een grotere bagageruimte.

ALL-NEW HONDA CR-V: NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE