Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Aandacht

Terwijl het nog steeds geen lekker weer wil worden, verdient een tweetal mensen even wat aandacht.
Zeker als blijk van waardering, maar toch ook vanwege gedrag waarmee je een knuddetrofee zou kunnen scoren.
De eerste is Jasper Cillessen, bezoeker van De Grolsch Veste, afgelopen vrijdagavond.
De keeper zit nota bene in de selectie van Ronald Koeman en dat is misschien wel terecht, want hij is medeverantwoordelijk voor de geweldige wedstrijd van onze efcee tegen eneecee.
Zelden heb ik ze zo goed zien voetballen. Het was een genot om naar te kijken. Zo fris, frivool en fruitig. Eigenlijk zou zo'n ploeg veel hoger moeten staan, denk je dan.
Maar het had ook zomaar gestaakt kunnen worden hè. Als Cillessen die beker bier uit Vak P niet had ontweken, was het einde oefening geweest. Dank daarvoor Jasper!
Dat hij even later zielig ging doen bij de scheidsrechter was natuurlijk echt knuddegedrag. Kijk eens wat er naar mij gegooid is. Bah. Die Koeman moet eens een afspraak maken bij Specsavers, zou je ook kunnen zeggen.
Maar goed, tijd voor nummer twee. Aandacht voor onze eigen wethouder, Marc Teutelink. Die is er in geslaagd om ons mooie Eanske een positief financieel resultaat te bezorgen. Hij heeft vorig jaar geld overgehouden! En niet zo’n klein beetje.
Liefst 6,8 miljoen euro! Hulde! Maar het is wel een beetje vreemd dat er eigenlijk gerekend was op een verlies van elfkommanogwat miljoen. Dan komt bij mij het idee opborrelen dat hij niet zo goed kan rekenen. Elf miljoen in de min begroten en uitkomen op dik zes miljoen in de plus, het lijkt er een beetje op alsof onze Marc een spoedcursus heeft gevolgd bij Hans Kazan of Hans Klok. Maar met zulke resultaten mag hij zeker blijven.
Onzeker is nog hoe 2023 gaat uitpakken qua financiën. Maar dat er al een miljoen is uitgetrokken voor een feest in 2025 is goed nieuws. Nog meer goed nieuws: ik heb uit betrouwbare kring vernomen dat Loewana mooi kan zingen.


Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl.