De harten van M-Pact zullen op 7 juni alle vrijwilligers hartelijk ontvangen.
De harten van M-Pact zullen op 7 juni alle vrijwilligers hartelijk ontvangen. Foto:

Feestje voor vrijwilligers in Enschede

De tweede Enschedese Vrijwilligersdag is op 7 juni 2023. “We gaan er een feestje van maken!”, vertelt Sonja Mückenheim, Projectleider Vrijwillige Inzet bij M-Pact.

ENSCHEDE - “Als M-Pact wilden we al langer een speciale dag voor de vele vrijwilligers in Enschede organiseren", aldus Sonja. "Door de covidcrisis kon dat de afgelopen jaren niet. Vorig jaar was, met wat beperkingen, eindelijk de eerste Enschedese Vrijwilligersdag. Dat was een groot succes. Dus pakken we dit jaar groot uit met een inspirerend theaterprogramma, een lunch en nog veel meer.” 


Vrijwilligers bedankt!

Sonja: “In Enschede zetten honderden vrijwilligers zich dagelijks belangeloos in voor een ander. Ze steken hun tijd in het helpen van andere mensen, hun sportvereniging, maatschappelijke organisaties et cetera. Ze geven de ander aandacht. Dat is geweldig. Als ambassadeurs voor vrijwilligerswerk zijn we dankbaar en blij met zoveel vrijwilligers. Daarom willen wij als M-Pact alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken. Op 7 juni krijgen zij even alle aandacht!”


Enschedese Vrijwilligersprijs

Sinds 2019 reiken M-Pact en de gemeente Enschede jaarlijks de Enschedese Vrijwilligersprijzen uit. Sonja: “Op die manier zetten we bijzondere organisaties en hun vrijwilligers extra in het zonnetje. En het werkt. Dit jaar hebben we 15 genomineerden! Alleen dat geeft al aan hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. En er is massaal gestemd!” Op 7 juni worden alle genomineerden in het zonnetje gezet. Wethouder Niels van den Berg zal de vrijwilligersprijzen aan de winnaars uitreiken.


Programma

Op 7 juni draait het om de vrijwilligers. Daarom organiseert M-Pact samen met gemeente Enschede van 9.30 tot 14.00 uur een bijeenkomst in wijkcentrum Prismare. Op het programma staan ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, een inspirerend theaterprogramma "Hoe dan?" door Ferenc van Damme, een heerlijke zomerse lunch geserveerd door vrijwilligers van Kooksoos Het Stroink en DoeMeeHuis Stroinkslanden en de uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijzen 2023 door wethouder Niels van den Berg.

Pen