Afbeelding
Foto: Lizet Beek Fotografie & Grafisch ontwerp

Soms zit het tegen

Algemeen

Soms zit het ook wel eens tegen.

Naast hoorzorg in onze winkels komen we ook actief aan huis voor onze klanten die wat slechter ter been zijn.
We hebben in een eerdere column hier al een verhaal over verteld waarbij onze klant erg blij was met de geboden oplossing, soms kan het alleen net wat anders lopen.

Tijdens ons eerste bezoek hebben we gesproken met meneer Van der Werf. Woont nog alleen samen met zijn vrouw, 89 jaar, slecht ter been, muziekliefhebber, wat cognitieve problemen en daardoor ook vaak duizelig en een relatief zwaar gehoorverlies, waardoor een normaal gesprek al lastig is.
Hij heeft echter nog niet eerder een hoortoestel gehad.

Wel zijn er al twee andere audiciens die het geprobeerd hebben maar zonder succes, met name omdat hij de toestellen niet goed in kreeg, een uitdaging dus.

‘Hopla de radio ging direct aan en ook dat was voor meneer een bijzondere ervaring. Fijn, alles is goed en meneer is tevreden zo leek het...’

We beginnen bij de aanpassing altijd vrij rustig met de versterking, desondanks was meneer bijzonder verrast over het verstaan, zowel mij als zijn vrouw kon hij weer op een ‘normaal’ niveau verstaan.
Hopla de radio ging direct aan en ook dat was voor meneer een bijzondere ervaring.
Fijn, alles ging goed en meneer is tevreden zo leek het…. totdat een week later meneer ons belde en meldde ‘ik ga niet door met de toestellen, haal ze maar op’.
Hierop besloot ik maar direct na het werk even langs te rijden.


Zijn reactie leek wat onvriendelijk, dit was echter meer een teleurstelling.
Wat bleek, de nieuwe geluidservaring in combinatie met zijn duizeligheidsproblemen versterkte zijn onbalans waardoor hij behoorlijk onzeker werd tijdens het lopen en hij bang was om te vallen.
Wellicht was hij hier na enige tijd wat aan gewend geraakt maar hij was hier zo van geschrokken.


Het was zelfs zo erg dat meneer huilend tegenover mij zat, hij was namelijk zo blij met het geluid en onze service en had er zoveel van gehoopt.
Dat vertrek je met een bijzonder teleurgesteld gevoel, niet omdat we geen hoortoestel hebben verkocht maar dat je dan meneer niet hebt kunnen helpen met hetgeen hij zo graag opgelost zou willen hebben.

Duvaloois (audicien/eigenaar Twentsch Hooratelier)

info@twentsch-hooratelier.nl

053 - 478 54 85

Column Twentsch Hoortatelier