Wijkfeest Wesselerbrink: vrijdag 12 en zaterdag 13 mei.
Wijkfeest Wesselerbrink: vrijdag 12 en zaterdag 13 mei.

Wijkraad Wesselerbrink organiseert tweedaags wijkfeest

Algemeen

De Wijkraad Wesselerbrink houdt op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei een groot feestweekend vol spetterende activiteiten voor jong en oud op Stadsboerderij de Wesseler en in het aangrenzende Wesselerbrinkpark.

Enschede - Het event draagt de naam Wijkfeest Wesselerbrink en start op vrijdag 12 mei met een speciale avond voor de jeugd vanaf 14 jaar. Die avond is er vanaf 19.00 uur een silent disco en kan er gedanst worden op heerlijke beats. ‘’Hoe je deze beats zelf produceert, leer je tijdens de workshop ‘Hoe word ik een DJ’. Heb je muziek altijd al in de vingers gehad, dan is er het open podium voor jong talent in samenwerking met Alifa Jongerenwerk en Studio 15. Dolce Beringer, bekend van The Voice Kids, zal ook het podium betreden en de avond presenteren, daarnaast zal Ralf Naylo ook bekend als DJ Raaf, nog een spetterend optreden van 1.5 uur geven. De jongeren die meer in zijn voor sport kunnen die avond heerlijk een potje FIFA spelen. De activiteiten zijn gratis en duren tot 22.30 uur’’, aldus de organisatie.


Voor jong én oud

Op zaterdag 13 mei is iedereen welkom, zo stelt de organisatie. “Jong én oud worden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en samen te genieten van gezellige muziek, activiteiten en lekker eten. Het feest begint die dag om 11.00 uur en de activiteiten duren tot 16.00 uur. Iedereen wordt verwelkomd voor de boerderij door de Krekkel of andere gezellige live muziek. Er is een gezellige kleedjesmarkt op de kinderboerderij waar kinderen hun tweedehandspeelgoed of bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden kunnen verkopen. Aanmelden kan via marloes@bymaureen.nl maar vol=vol.’’


Braderie, foodtrucks, live muziek en meer 

Verder is er een braderie, waarvoor exploitanten zich kunnen aanmelden bij marloes@bymaureen.nl,  aangevuld met heerlijke hapjes en drankjes van de verswinkels uit winkelcentrum Enschede Zuid en Le Pompidou.

Er zijn twee podia op het park. Het programma begint om 11.15 uur met een optreden van De Wesseltjes onder leiding van Diet Gerritsen. Om 11.45 uur en om 13.45 uur treedt El Hayat op. Shantykoor Wrakhout treedt ook tweemaal op, om 12.15 uur en om 14.15 uur. Om 12.45 uur is het podium een half uur lang voor Koor Eanske. Het optreden van De zingende bouwvakker Hermann Bolhaar begint om 13.15 uur. Marijn met liedjes van Harry Bannink begint om 14.45 uur. Om 15.30 uur is het tijd voor volkszanger Henny Thijssen. En dan zijn er nog oude ambachten en het schaapscheren op de boerderij.