Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Loewana

Algemeen

Het zijn weer eens rare tijden. De ouwe Charles werd tot koning gekroond alsof we nog in de middeleeuwen waren, de oceanen zijn warmer dan ooit en toch wil het maar geen lekker weer worden. En dat terwijl Willy en Maxima de vijf Waddeneilanden bezoeken in slechts twee dagen. Eén nachtje slapen op Terschelling vinden ze genoeg. Beetje dom, maar goed.
Dichter bij huis schijnt Ben Weber afritsbare sneakers te hebben uitgevonden omdat zijn vrouw altijd veertig paar schoenen meeneemt op vakantie. De oud-voetballer en schrijver van een alleraardigste thriller over een aanslag op een Amerikaanse president haalde zelfs de tv, maar dat heb ik gemist.
Wel zag ik Youri Mulder die reclame maakte voor Rocks en Bas Nijhuis die reclame maakte voor kapper Johan. Hulde! Ondergetekende maakt ook al jaren reclame voor Rocks en kapper Johan.
En dan waren er ook nog zes dappere bierliefhebbers die in het bovenzaaltje bij Bardot stokoude speciaalbiertjes van de Grolsch soldaat hebben gemaakt. Zo’n dertig jaar over de datum, maar toch namen ze een slok van de Picardijn, de Twee Zwaluwen, de Calixtus, de Lodewijk VIII, de Kanon en de Vierde Wijze. Wie is hier wijs?
Maar goed, het zijn rare tijden, want Heracles is ineens weer koploper en liet een taart bezorgen bij onze efcee. Onze efcee? Michel Vlap is on fire! Het zijn inderdaad rare tijden.
Als AZ nog drie keer gelijk speelt - en waarom zou dat niet, want ze hebben ook nog te maken met West Ham - en wij winnen drie keer, dan zijn we toch nog vierde.
Er gebeuren wel meer gekke dingen, kijk maar naar het Songfestival. We hadden beter Loewana Weiss kunnen sturen. Ik weet niet of ze kan zingen, maar de speech van de 17-jarige Enschedese bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam over haar pappo en de Sinti en de Roma was er eentje om nooit te vergeten.
In welke tijden ook.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is nog altijd te bestellen via assink@home.nl.

Column Hans Assink