Enschede Energie houdt een Duurzame Open Huizendag.
Enschede Energie houdt een Duurzame Open Huizendag. Foto:

Kort nieuws

Energie

Enschede – Duurzaamheidscoöperatie Enschede Energie houdt op zondag 4 juni een Duurzame Open Huizendag. Hiervoor is de coöperatie op zoek naar mensen die hun woning (huur- of koop) en/of hun tuin open willen stellen voor bezoekers. Aanmelden kan via de website www.enschede-energie.nl/doh. ''Zo kunnen mensen op hun gemak eens kijken hoe anderen hun woning of tuin verduurzaamd hebben. Met deze dag willen we elkaar inspireren”, aldus organisator Rens Weustink.

Minibieb

Enschede - Op Stinsburg 19 is een minibieb geopend. ''Het idee voor deze minibieb is van een meisje uit onze straat, Sarya'', meldt Sylvia Wobbink. ''Door een aanvraag van het wijkbudget hebben wij een prachtige, unieke kast kunnen laten maken. De kast bestaat uit twee delen. De ene kant is de bibliotheek, de andere kant een ruilkast voor bijvoorbeeld speelgoed of andere goederen.''

Phion

Enschede - Phion treedt zondag 7 mei om 11.00 uur in de Grote Kerk op met Ensemble Himmelsburg en de Vlaamse sopraan Griet De Geyter Met topvioliste Carla Leurs en klavecinist Pieter Dirksen brengen ze werken van Bach, zoals de Cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’ en de Sonate voor viool en klavecimbel in G. ''Een virtuoos en feestelijk laatste concert in deze serie Passie voor Bach'', aldus Phion.

Op de koffie

Enschede - De ‘Op de Koffie lezing’ van De Musemfabriek van 4 mei staat in het teken van herdenken. ''We starten om 10.00 uur met het vertonen van de documentaire ‘Het Geweten van de Stad’ over dominee Leendert Overduin. Een van de makers van de documentaire, Willy Berends, vertelt over zijn ervaringen bij het in beeld brengen van het verhaal. Bert Woudstra is aanwezig om zijn herinneringen te delen over deze traumatische periode. Entree 5 euro.

Maneges  

Enschede - Manege het Roessingh en stichting Ponyboerderij PK gaan per 1 juni samen verder als de Stichting Manage het Roessingh, aan de Slagmanweg. Door deze samenvoeging ontstaat er een grotere manege die gespecialiseerd is in lessen voor ruiters met een beperking. Ook de reguliere paardrijlessen voor kinderen en volwassenen blijven bestaan. De ruiters van stichting Ponyboerderij PK kunnen vanaf de eerste week van juni terecht bij Het Roessingh. Zij worden begeleid door hun vertrouwde instructeur(s).







Kort