Sonnevanck speelt We Go Way Back.
Sonnevanck speelt We Go Way Back. Foto:

Sonnevanck komt met muziektheater over textiel

Theatermakers Anne Reitsma, Emre Varlik en Simone van der Steen maken onder de vleugels van Theater Sonnevanck de voorstelling We Go Way Back.

Enschede - Het is een voorstelling met jongeren uit Enschede in de hoofdrol. Over het textielverleden van Enschede, hoe mensen uit verschillende culturen elkaar daar ontmoet hebben en hoe deze ontmoetingen doorwerken in het Enschede van vandaag. We Go Way Back wordt gemaakt binnen Theater Sonnevanck's talentontwikkelingsproject Playground053. De voorstelling is op 5, 6 en 7 mei te zien in Theater Sonnevanck aan de Walstraat. We Go Way Back is een muzikale voorstelling over het textielverleden én de toekomst van Enschede. In de voorstelling nemen elf jongeren het publiek mee naar de tijd dat Enschede nog een textielstad was en er overal fabrieken stonden. ''Ze vertellen de verhalen van de jongeren van toen. Hoe ging het er in de fabriek aan toe? Hoe zag hun leven eruit? En hoe was het om met mensen van verschillende culturen samen in de fabriek te werken? Aan de hand van verhalen over de eerste werkdag, promoties, stiekeme affaires, migratie, heimwee en je ergens thuis voelen onderzoeken de jongeren welke stad deze mensen achterlieten voor de jongere generaties. We Go Way Back is geïnspireerd op interviews met twee generaties Enschedeërs: de jongeren van nu en de generatie van hun opa's en oma's. Aan de hand van verhalen en muziek wordt de geschiedenis van de stad tot leven gebracht'', aldus Sonnevanck.

Playground053

We Go Way Back wordt gemaakt binnen Theater Sonnevanck’s talentontwikkelingsproject Playground053. Binnen dit project wordt samengewerkt met verschillende (culturele) partijen uit Enschede. Er wordt jaarlijks een community muziektheaterproductie gemaakt, in en over Enschede.

Binnen Playground053 krijgen jongeren tussen de 12 en 16 jaar de kans om zelf te spelen in een professionele voorstelling. Jongeren met de ambitie om naar een theateropleiding te gaan kunnen op deze manier proeven hoe de professionele praktijk is. De jongeren worden in dit project ondersteund door een professioneel team.

Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck is gevestigd in Enschede maakt nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Met fysiek, energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden we de verbeeldingskracht wakker. Sonnevanck speelt voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen in het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in de tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. In het talentontwikkelingsproject Playground053 maakt Sonnevanck één keer per jaar een voorstelling met jongeren.

Meer informatie: https://www.sonnevanck.nl/we-go-way-back/