Theater
Theater Foto:

De regels van Floor

Naomi: ''Floor neemt het publiek mee in de vraag: Wat moet ik nu weer aan met mijn ouders. Want zij is eigenlijk de enige volwassene in het gezin, al is ze nog maar 11 jaar. Dat is natuurlijk ook de leeftijd waarop voor een kind de positie van ouders verandert. Voor je elfde, twaalfde, zijn je ouders vaak nog je helden, daarna steeds minder."


Naomi heeft maar liefst vijf meiden die, afwisselend, de rol van Floor spelen in de voorstellingen. "Ja, Pam, Eva, Isa, Saïda en Teuntje'', zo somt zet op. ''Ze zijn stuk voor stuk heel eigen, maar allemaal stoere chicks. Ik vind het ongelooflijk hoe volwassen die meiden nu al zijn, dat ze dit nu al kunnen. Ik had dit zeker niet gekund toen ik elf was. Stel je voor, in plaats van de groep acht-musical 90 minuten voor zeshonderd mensen spelen. In je eentje zingen, al die teksten onthouden, pfff..."


Gevraagd naar haar eigen favoriete regel van Floor komt Naomi met een verrassend antwoord. "Het is natuurlijk prachtig, al die brutale, ondeugende oplossingen en regels waar Floor mee komt. Maar soms kan het ook zo zijn dat je even echt niet meer weet wat je moet doen, zeker als 11-jarige. En dat is dan ook helemaal ok."