Op 5 mei is er een Vrijheidsmaaltijd in de Grote Kerk in Enschede
Op 5 mei is er een Vrijheidsmaaltijd in de Grote Kerk in Enschede

Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting

Algemeen

Overal in Nederland worden op vrijdag 5 mei Vrijheidsmaaltijden gehouden. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes: de maaltijden zijn er in alle vormen en maten. In Enschede wordt om 12.30 uur een vrijheidslunch gehouden in de Grote Kerk op de Oude Markt.

ENSCHEDE - Een Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken. ‘’Het zijn thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven’’, aldus het Comité 4 en 5 mei, dat in Enschede samenwerkt met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Bezoekers genieten van heerlijke soep met brood en ondertussen ontmoeten ze andere mensen waarmee ze in gesprek gaan over vrijheid. Het Comité 4 en 5 mei: ‘’Wat is vrijheid nu eigenlijk? Wat betekenen 4 en 5 mei voor jou? Is jouw vrijheid anders dan die van mij of die van een ander? Is er ooit zoiets als te veel vrijheid? Is vrijheid het herdenken van een oorlog of gaat het over meer? Wat is vrijheid in de toekomst? Kortom, er is genoeg stof tot nadenken en een zeer belangrijk thema om met elkaar over in gesprek te gaan.’’

De lunch is gratis, reserveren is verplicht. Dit kan via de website van het Wilminktheater. Zoek in het programma op ‘Vrijheidslunch’ of bekijk het aanbod per datum.

www.wilminktheater.nl