Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Lentekriebels

Het is nu echt lente, maar zondagavond was het ook al even lente in De Grolsch Veste. Voor het eerst een wedstrijd op de zondagavond en eerlijk gezegd leek het me niet wat.
En AZ was ook eigenlijk veel te goed, dat had iedereen al in die twee Europese wedstrijden tegen Lazio kunnen zien. Maar toch, het werd een zeldzaam mooie zondagavond.
Na elf minuten was het al 2-0 met tweemaal een rake kopbal van de kleinste Tukker op het veld, Ugalde. Heb ik niet al veel eerder gezegd dat die Ugalde een veel betere spits is dan die Van Wolfswinkel? Die Van Wolfswinkel speelt de bal vaker naar de verkeerde kleur dan naar de goede kleur zeiden ze op Vak 314.
Je kunt niet alles hebben. Dat elftal van Feyenoord had niet eens door dat Geertruida de winnende goal had gescoord tegen Ajax. Ze lagen bovenop de verkeerde speler! Zo’n blind team kan toch geen kampioen worden. Maar ja, veertien punten inhalen is wel heel erg veel.
Maar als wij gewoon nog even acht keer winnen dan vliegen we omhoog. Kijk, we staan nu zes punten achter op PSV en AZ en dat is in te halen. De volgende wedstrijden zijn op 1 april! Dat biedt direct mogelijkheden.
Zelf winnen bij Excelsior en PSV verliest bij NEC en AZ verliest van Heerenveen. En Ajax verliest op 2 april bij Kowet. Staan we nog maar drie punten achter op PSV en AZ en vijf op Ajax...
Op speeldag 30 is het Ajax - PSV en op speeldag 31 Ajax - AZ. Stel dat dat twee keer gelijk eindigt, dan staan we 1 punt achter op PSV, AZ en Ajax!
En als iedereen dan de volgende twee potjes wint - wij tegen NEC en RKC - dan komt het aan op de laatste speeldag: PSV - AZ en Twente - Ajax. Een gelijkspelletje in Eindhoven en een Twentse zege op Ajax is dan genoeg voor minimaal plek twee en voorronde Champions League!
En Ajax is vijfde… Krijg nou de kriebels!


Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl. En de Pindacup is dit jaar op 18 juni.