Kim van Kralingen (links) en Sandra Assink in de winkel aan de Haverstraatpassage 5.
Kim van Kralingen (links) en Sandra Assink in de winkel aan de Haverstraatpassage 5. Foto:

Elzinga Kousen gaat, been- en ondermode blijft, P@ssage5 komt

Er gebeurt veel in een klein stukje Enschede, maar eigenlijk blijft ook veel gelijk. En dat heeft allemaal te maken met het vertrek van Elzinga Kousen uit Enschede.

ENSCHEDE - Momenteel heeft Elzinga Kousen twee vestigingen, één in Hengelo en één in Enschede. Sandra Assink, eigenaresse van Elzinga Kousen, gaat zich concentreren op winkel in Hengelo en de webshop en sluit de deuren van haar winkel in Enschede. Zelf zegt Sandra daarover: "Twee winkels tegelijk waren te moeilijk te combineren en je kunt maar op één plek tegelijk zijn, om het goed te doen." Op donderdag 30 maart stopt Elzinga Kousen Enschede. 

Ondanks dat Sandra stopt, is dat niet het einde van de been- en ondermode in Enschede. Kim van Kralingen neemt de winkel over. Vanaf dinsdag 5 april opent zij aan de Haverstraatpassage 5 de winkel P@ssage5 Bodywear. Voor Kim is het een droom die uitkomt. "Net als mijn moeder heb ik altijd de droom gehad om een eigen zaak te beginnen. Al had ik eerst altijd het idee om iets van een broodjeszaak te beginnen, toch komt met P@ssage5 mijn droom uit." De eerste kennismaking met beenmode was voor Kim zo'n 15 jaar geleden bij Jambelle in Almelo om vervolgens bijna 10 jaar bij Elzinga Kousen in Enschede in dienst te zijn.

Zowel Elzinga Kousen Hengelo als P@ssage5 Bodywear blijven het vertrouwde adres voor alle been- en ondermode van de beste merken zoals Falke, Oroblu Mey, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Wolford, Spanx én voor het bijbehorende advies. Bij P@ssage5 Bodywear zullen naast de vertrouwde merken ook nieuwe merken verschijnen en komen er bodywearcollecties bij. 

Het klantenbestand van Elzinga Kousen verhuist mee naar Hengelo, evenals de gespaarde punten. In Hengelo kan er verder gespaard worden en kunnen de punten ook ingewisseld worden. Vanwege de verhuizing houdt Sandra tot 30 maart leegverkoop met kortingen van 30 procent. Daarna neemt Kim enkele dagen de tijd om het pand aan de Haverstraatpassage opnieuw in te richten om vervolgens op 5 april de deuren van P@ssage5 Bodywear weer te openen.

"Ik bedank Kim voor de prettige samenwerking de afgelopen negen jaar", zegt Sandra tot slot, "ik wens haar veel succes en heb er alle vertrouwen in dat Kim van P@ssage5 Bodywear iets moois gaat maken. Zeker gezien de jarenlange ervaring, die Kim in deze branche heeft."