Afbeelding
Foto:

'Vrijwilligerswerk doet er zeker toe!'

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Veel mensen doen het met veel inzet en plezier. In Enschede zijn veel vrijwilligers actief. En er zijn ook veel organisaties die werken met vrijwilligers. Maar dat kunnen ze niet alleen. Daarom helpt M-Pact particulieren, organisaties, verenigingen en bedrijven om de vrijwillige inzet, educatie en participatie zo goed mogelijk te organiseren. De komende maanden zal M-Pact in deze krant regelmatig vertellen over vrijwilligerswerk en over wat zij als M-Pact doen.

ENSCHEDE - Woensdag 7 juni is de tweede Enschedese Vrijwilligersdag. Een dag om alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties extra in het zonnetje te zetten! Het wordt een gezellige dag met inspirerende presentaties, een lunch, muziek en nog veel meer. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijs. Meer informatie over 7 juni is te vinden op www.m-pact.nl.


Enschedese Vrijwilligersprijs

De afgelopen weken zijn massaal organisaties, instellingen en/of verenigingen genomineerd voor de Enschedese Vrijwilligersprijs (EVP). "Hartelijk bedankt voor jullie enthousiaste verhalen", aldus Sonja Mückenheim, Projectleider Vrijwillige inzet bij M-Pact. "Goed om te lezen dat jullie blij en dankbaar zijn voor het werk van zoveel vrijwilligers. Want vrijwilligerswerk doet er toe!"

Door het uitreiken van de EVP willen de gemeente Enschede en M-Pact die vrijwilligersorganisaties in het zonnetje zetten, die op een bijzondere manier met hun vrijwilligers omgaan.

 

'bedankt voor jullie enthousiaste verhalen'

Genomineerden EVP bekend

In totaal zijn er 14 (!) genomineerden voor de Enschedese Vrijwilligersprijs 2023. Op alfabetische volgorde:

-Buurtbemiddeling Enschede

-Buurtbus Boekelo

-Buurtbus Enschede Zuid

-Café Stonewall

-Citypastoraat Enschede

-De Zonnebloem regio Enschede

-Het Lichtatelier  

-Kartrekkers van Eanske

-Kledingbank

-Resto van Harte

-Stichting Big smile for a child

-Stichting Ingehaakt

-Stichting Leergeld Enschede

-Stichting Stop Armoede 053

-Zorggroep Manna


Wie gaat de EVP 2023 winnen?

Op 7 juni zijn er drie prijzen te verdelen: een 3e, 2e en 1e prijs. Om te bepalen wie welke prijs krijgt, mogen alle inwoners van Enschede van 01-04-2023 tot en met 07-05-2023 stemmen op hun favoriet. Stemmen kan via de website van M-Pact. Op die website is ook meer informatie te vinden over de organisaties, wat ze doen én wat ze voor hun vrijwilligers doen. Dus stem nu!

Ga voor meer informatie over vrijwilligerswerk naar de website van M-Pact of loop eens binnen bij het Huis voor Taal en Meedoen in de centrale bibliotheek.

www.m-pact.nl

Pen