Het team van Tiptoo.
Het team van Tiptoo. Foto:

Tiptoo schoenencentrum bestaat 30 jaar!

Tiptoo Schoenencentrum viert komend weekend een bijzondere mijlpaal: het bedrijf bestaat maar liefst 30 jaar! Reden genoeg voor een feestje én om terug te blikken op de ontwikkelingen door de jaren heen. De schoenenbranche was namelijk volop in beweging.

ENSCHEDE - In 1993 werd Tiptoo opgericht door Ben en Maria Groothuis. Toen nog in een kleine buurtwinkel aan het Bijvank. Het bedrijf groeide al snel door en verhuisde naar winkelcentrum Zuid. Toen ook hier de ruimte begon te knellen verhuisde men naar de huidige locatie: de Wethouder Gerbertstraat 10. Naast een breed assortiment is er ruimte voor goed advies en een stukje algemene voetzorg.

Sinds de start in 1993 is er veel veranderd, zowel qua de schoenenbranche zelf als het winkelgedrag. Zo is bijvoorbeeld het aanbod kinderschoenen tegenwoordig een stuk groter dan voorheen. Een goed passende kinderschoen moet ook leuk zijn. Maar nog steeds staat de goede pasvorm en de juiste breedtemaat voorop. Vandaar dat er veel gerenommeerde kinderschoenmerken aanwezig zijn.

Klanten oriënteren zich ook vaak via de Tiptoo-site en komen dan naar de winkel om ze te passen. Het uitzoeken van een paar schoenen bij Tiptoo begint met een uitgebreide voetanalyse. Daarvoor gebruiken zij een innovatieve 3D-voetscanner die optimale informatie geeft over de exacte lengte, breedte, omtrek en hoogte van de voet en eventuele drukpunten. De verkoopadviseuses volgden een speciale opleiding om u te kunnen adviseren bij verschillende voetklachten en kunnen samen met u het juiste paar vinden. Zelfs schoenen passen aan huis is mogelijk voor klanten die minder mobiel zijn.

Er is tegenwoordig meer aandacht voor de voetgezondheid in de brede zin. Het klinkt als een cliché, maar je voeten zijn de basis voor een goede gezondheid. Wanneer je schoenen niet goed passen of niet lekker lopen kan dit je hele gezondheid nadelig beïnvloeden. Pasvorm en comfort staan niet voor niets op nummer 1 bij Tiptoo. 


Klanten die graag advies willen bij eventuele voetproblemen kunnen drie keer per maand op afspraak terecht bij het gratis voetenspreekuur. De podotherapeuten helpen dan met vragen of om klachten te bespreken. Deze voetencheck is een goede manier om inzicht te krijgen in de voetgezondheid. Eventuele behandelingen worden in overleg besproken. Zij beschikken hiervoor over een aparte spreekruimte en behandelkamer. Vier keer per week zijn er medisch pedicures aanwezig die op afspraak werken. Via www.tiptoo.nl/voetenspreekuur en www.tiptoo.nl/pedicures is meer informatie te vinden over het maken van een afspraak. Uw voeten zijn in goede handen!

Hoewel Maria Groothuis en dochter Kathleen voor vaste klanten vaak het 'gezicht' zijn van de winkel, benadrukt Maria dat ook haar man Ben een essentieel onderdeel is van het geheel. Misschien iets minder zichtbaar voor de vaste klant, maar net zo onmisbaar. Zo draagt hij zorg voor de inkoop, de administratie, de webshop en veel van de achterliggende zaken die nodig zijn om een eigen bedrijf draaiende te houden. En een bedrijf dat 30 jaar bestaat was niet mogelijk geweest zonder een fantastisch verkoopteam! Daarvoor ook dat we ze hier nog eens extra noemen, Kathleen, Marian, Nicole, Susan en Carla. Toppers! Gepassioneerd, behulpzaam, deskundig en niet te vergeten gezellig.

Om passend stil te staan bij het 30-jarig jubileum houdt men van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 maart een uitgebreid feestje. Zo kunnen mensen vrijdag hun voeten laten scannen met de 3D-scanner door de vertegenwoordiger van AETREX, het bedrijf wat deze scanner ontwikkelde. Vrijdag en zaterdag zijn er hapjes en een drankje en men kan op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een gratis voetmassage krijgen. Bij aankoop van een paar dames- of herenschoenen ontvangt men een fleurige attentie. Bij aankoop van kinderschoenen een leuke strandbal.


Bijzondere gast is wethouder Jeroen Diepemaat die zaterdagmiddag langskomt om hen te feliciteren. Hij werd speciaal uitgenodigd, want: het is óók belangrijk om juist het blijvende succes van dit soort ondernemingen te vieren. "Er is vaak aandacht voor de starter en men knipt een lintje door, maar 30 jaar bestaan is ook een prestatie die gevierd mag worden", zo benadrukt Maria Groothuis.


Tiptoo Schoenencentrum is gevestigd aan de Wethouder Gerbertstraat 10 in Enschede. Geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de webshop en meer informatie op de website: www.tiptoo.nl of Facebook: 'Tiptoo Schoenencentrum'.

Pen