De film L’Immensità draait in Concordia.
De film L’Immensità draait in Concordia.

Film Apocalyps Now met inleiding Martin Koolhoven in Concordia

Algemeen

Concordia heeft nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

The Blue Caftan: publieksfavoriet over liefde in Marokko

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. The Blue Caftan van Maryam Touzani (Adam) is een warme, universele film over hoe liefde verschillende vormen kan aannemen. Op het filmfestival in Rotterdam eindigde de film als derde bij de publieksprijs.

L’Immensità: Penelope Cruz in het Rome van de jaren zeventig

In het Rome van de jaren 70 staan de sociale verhoudingen op een kantelpunt. Clara (Penelope Cruz) en Felice zijn met hun drie kinderen naar een nieuw appartement verhuisd. Het huwelijk is voorbij, maar scheiden is niet bespreekbaar. Adriana, hun twaalfjarige dochter, moet toezien hoe de spanningen tussen haar ouders steeds groter worden. 

Apocalypse Now: de klassieker wordt ingeleid door Martin Koolhoven

Filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven komt een bevlogen filmcollege geven. Met als hoofdfilm Francis Fords filmklassieker Apocalypse Now. Koolhoven komt elke drie maanden naar Concordia voor een filmcollege over zijn eigen favoriete regisseurs, acteurs of actrices. Met het hem kenmerkende enthousiasme vertelt Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt. Vrijdagavond zijn oorlogsfilms het onderwerp. Als hoofdfilm koos Martin een van zijn favoriete oorlogsfilm aller tijden: Apocalypse Now uit 1979, over de waanzin van de Vietnamoorlog. De openingsscène met een zwetende Martin Sheen onder de ventilator in een Vietnamse hotelkamer en de helikopteraanval op de maat van Wagners Walküre-thema behoren tot het collectief filmisch geheugen.

Nummer Achttien: met nabespreking met kunstenaar Guido van der Werve

Nummer achttien - the breath of life is het waargebeurde verhaal van Guido van der Werve: een kunstenaar die wereldwijd succes heeft met videokunstwerken. De video waarin hij over een enorme ijsvlakte loopt, met vlak achter hem een gigantische ijsbreker, is bij velen bekend. Van der Werves leven is een bijzonder leven, dat genadeloos tot stilstand komt wanneer hij in 2016 bijna zijn leven verliest bij een zwaar verkeersongeval. Hij ligt een maand in coma; de artsen zien het somber in. Maandag 27 maart is Van der Werve aanwezig voor een interview.