Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Freddie

Het zijn rare tijden. Nog steeds. Onze eigen Alfons Sampsted waaide deze krant zomaar binnen als Noors international. Ik had het zelf even gemist, zoals het Noorderlicht, maar het moet haast wel een voorbode zijn geweest van dat Noorderlicht.
Sampsted voetbalde in Noorwegen voordat hij Tukker werd, maar is natuurlijk een IJslander. Alhoewel, echte IJslanders heten volgens mij altijd son van achteren. Als zijn vader Sam heet, dan snap ik dat psted niet helemaal, maar wellicht lopen die IJslanders iets op ons voor qua gender en zo.
Mooi land overigens, IJsland. Toen ik er was hadden ze nog telefooncellen op straat en ging de telefoon over toen ik er langs liep! Ongekend. Ik nam op en wat bleek? Twee dames wilden wat met mij! Toen ook al rare tijden.
In een restaurant stond walvis op de menukaart. En lekker!
Maar goed, de laatste dagen geen oog dicht gedaan om het Noorderlicht maar niet te missen. Ik kon loeren wat ik wou, maar geen Noorderlicht in de tuin. Wel poep van de kat van de buren, maar dat is weer een ander verhaal.
En ik moet naar Freddie toe. Freddie? Freddie Mercury! Hij leeft nog! Een bandiet, dat wel, want hij stal de show zaterdagavond bij Queen The Music A Night at the Opera in het Muziekcentrum. Maakte Willy Wonka onlangs al furore met een sollicitatie naar de spitspositie bij onze efcee, Freddie zou niet misstaan op het middenveld in een stofzuigerrol.
Als Ron Jans zaterdag met zijn jongens in het Muziekcentrum was geweest, dan had er zondag meer muziek gezeten in het elftal en was het 2-6 geworden in Eindhoven, alleen al vanwege de mooie herinneringen aan de zangeressen Ravenna Moscoso en Nadine Pruim. En niet te vergeten Barcelona! Linda Kinsbergen!
Zet Freddie en Linda voor de wedstrijd vijf minuten in de kleedkamer en de tegenstander staat binnen het kwartier met 7-0 achter. Heerenveen krijgt zaterdag de primeur.
Een hattrick van Sampsted hangt in de lucht.


Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is niet meer te bestellen. Grapje, toch wel, via assink@home.nl.