Nieuwe manier inzamelen afval

De gemeente introduceert per 1 februari een nieuwe manier van afvalinzameling voor ondernemers in de binnenstad. Op afspraak via een webapp haalt het bedrijf InzamelHelden met een elektrische bakfiets afval op bij de voordeur. 

Enschede - InzamelHelden verricht de inzameling in overleg met bestaande afvalinzamelaars. Met deze nieuwe manier van afvalinzameling zegt de gemeente aan een mooiere, schonere en veiligere binnenstad te werken. "Gemak, snelheid, een schoner en mooier straatbeeld en minder vrachtverkeer in de binnenstad van Enschede. Met de komst van InzamelHelden hopen we een groot verschil te zien op straat.'' De samenwerking betreft een proef van een jaar. De proef wordt in de loop van het voorjaar uitgebreid naar inwoners van de binnenstad.
De nieuwe manier van afvalinzameling zorgt voor verandering in het straatbeeld. De ondergrondse bedrijfsafvalcontainers verdwijnen eind januari en maken plaats voor grote bakken met groen en bloemen. Ondernemers kunnen nog wel gebruik maken van ondergrondse bedrijfsafvalcontainers net buiten het stadserf. (Zie www.inzamelhelden.nl).