Sportaal start proefles bewegen

Eén keer per maand een gratis proefles bewegen. Dat is wat Sportaal de inwoners aanbiedt. Deze maand is het zwemmen, in februari bowls. Vooraf aanmelden is verplicht.

Enschede - In Enschede voldoet iets meer dan de helft van de inwoners aan de beweegnorm, stelt Bernd Bove, beweegmakelaar bij Sportaal. "De beweegnorm houdt in dat je minimaal 150 minuten per week matig tot intensief beweegt. Sportaal wil alle inwoners helpen om ook te voldoen aan deze norm door samen op zoek te gaan naar de beweegvorm die bij ze past. We merken dat het moeilijk is voor mensen om de eerste stap te zetten. Door momenten te creëren waarin iedereen kennis maakt met een nieuwe vorm van bewegen hopen we dat mensen samen gaan starten.” 

Inwoners van 18 jaar en ouder kunnen gratis deelnemen aan deze proeflessen en zodoende zelf ontdekken wat ze leuk vinden en wat bewegen met hen doet. "Het gaat vaak niet alleen om het bewegen maar het samen bezig zijn en het sociale aspect draagt ook bij aan de gezondheid'', aldus Bove. De eerste les is zwemmen in Aquadrome, woensdag 25 januari, 11.00 uur. Zie www.sportaal.nl/proefles.