Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Zaterdag

Het jaar is nog jong. Blue Monday moet nog komen. Het carnaval staat nog in de gang, naast het paard van Leroy Fer. Het regent elke dag en de sloten en beken staan vol met water, maar toch hebben de mensen van het waterschap het over droogte. De vuurwerkdiscussie lijkt alweer gedoofd.
Maar het jaar is nog jong. Elf dagen nog maar. En toch ben ik al tegen een verleiding aangelopen waar simpelweg geen weerstand tegen te bieden valt. Of is het valt tegen te bieden?
Wat maakt het uit. De verleiding is gewoon te groot om het niet te doen. Deze simpele stukjesschrijver is ook maar een mens. Helemaal niets in Amsterdam, helemaal niets in Amsterdam, helemaal niets, helemaal niets, helemaal niets in Amsterdam.
Zo. Wat een genot om deze woorden even weg te tikken! Drie dagen te vroeg, dat weet ik ook wel. En voor hetzelfde geld is het zaterdagavond om elf uur 6-1 voor Ajax. Dan heb ik vandaag in ieder geval nog even plezier gehad van mijn helemaal niets.
Maar toch, als er een moment is om door te pakken en Ajax in eigen huis een pak op de broek te geven dan is het zaterdag. Want die Amsterdammers hebben dan wel één punt meer dan ons, maar je kunt toch niet zeggen dat ze er echt lekker in zitten.
Hun trainer maakt er al maandenlang een potje van met zijn gegoochel in de opstelling. En dat zijn manager de aankopen heeft gedaan is ook wat gek toch. Ik kan me Ajax – Napoli nog herinneren. Misschien nog maar even die beelden bekijken Ron Jans. We hebben alle kans.
Als je de spelers van Ajax een voor een tegen die van Twente legt, dan winnen wij, met 7-4. De keeper? 1-0. Achterin? Timber, international, wint van Hilgers, maar verder niet, 4-1. Dan Zerrouki en Sadilek en het is al 6-1. Op 10 wint Ajax met Klaassen, maar op rechtsbuiten wint Twente, 7-4, sowieso. Het kan een historische zaterdag worden. Wie is er scheids?


Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. 'En mijn moeder heette Piet'. Het boek Kollum, waarin FC Twente in 2010 kampioen wordt, is nog steeds te bestellen via assink@home.nl.