Het winnende team FC Posof. (Foto: organisatie Aunitoernooi).
Het winnende team FC Posof. (Foto: organisatie Aunitoernooi). Foto:

‘Genieten van prominente spelers’

Algemeen

Titelverdediger FC Posof uit Hilversum heeft het Aunitoernooi opnieuw gewonnen. Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi werd zaterdag gehouden in sporthal Veldwijk. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie. Nieuw dit jaar was een wedstrijd tussen G-voetballers. Die werd georganiseerd om het G-voetbal in de zaal te promoten. Verder was er gratis fruit voor iedereen om gezond eten te stimuleren.

HENGELO - Zestien teams deden mee aan het zaalvoetbaltoernooi in Hengelo. Het was inmiddels alweer de 37ste editie. De organisatie verliep nagenoeg vlekkeloos. “Maar helaas moesten we door een stroomstoring een half uur later beginnen. Daardoor liep het uit”, zegt medeorganisator Auni Kandemir. Maar het wachten werd wel beloond. Kandemir was tevreden over het spel. “Het was van een zeer hoog niveau. Over de belangstelling van het publiek waren we dik tevreden. De gezelligheid en de sfeer in de sporthal was grandioos. We mochten ook dit jaar genieten van vele prominente spelers. De toeschouwers keken hun ogen uit.” Na de talrijke poulewedstrijden stond er ook iets nieuws op het programma. In de pauze was er een demonstratiewedstrijd van G-voetballers. “We hebben twee G-teams, die tegen elkaar spelen”, zei Kandemir voor het duel. De speaker kondigde de namen van de spelers aan. Ze genoten er met volle teugen van. Na deze demonstratiewedstrijd begonnen de knock-out-wedstrijden om een plek in de finale. Uiteindelijk haalde het eerste team van FC Posof uit Hilversum opnieuw de eindstrijd. “Ze stonden tegenover de verrassende finalist Suryoye Baradaeus uit Hengelo.” Maar de ploeg kon in de eigen stad niet voor een verrassing zorgen. Posof was met 4-0 te sterk voor Baradaeus. Niet alleen het voetbal stond centraal. “We hadden voor iedereen ook dozen met fruit neergezet bij de ingang. Die hebben we van onze partner Lidl Nederland GmbH gekregen. Ook waren er mensen met een beperking opgenomen in de organisatie. Ze kregen ieder een taak en waren erg blij onderdeel te mogen zijn van de organisatie.”

Het Aunitoernooi wordt traditiegetrouw gehouden aan het einde van het jaar. Dat was afgelopen jaar niet mogelijk. Daarom was het ditmaal op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar. “Dit jaar is het op 23 of 30 december. Dat gaan we nog bespreken”, zegt Auni Kandemir. Er was zaterdag ook een minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Jan Pouwel. Hij was organisatielid. “We hadden als organisatie een groot doek laten maken met zijn foto erop.”