De film Broker draait bij Concordia in Enschede.
De film Broker draait bij Concordia in Enschede.

Films Broker en Flux Gourmet op het witte doek in Concordia

Algemeen

Concordia heeft nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

Broker - gevoelige film over ouderschap en familiebanden

In Broker, de nieuwe film van de maker van Gouden Palm-winnaar Shoplifters, verdienen twee mannen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer een moeder terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de illegale praktijk van de twee mannen. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Broker is de nieuwe film van Koreeda Hirokazu, en opnieuw een film van grote tederheid en compassie.

Flux Gourmet - geheel eigen logica en esthetiek

Welkom in het Sonic Catering Institute, een plek voor experimentele voeding en geluidsvoorstellingen. De film Flux Gourmet neemt je mee in een bizarre wereld waar muzikanten nummers creëren met behulp van knisperend spek en druipend eigeel, en waar darmproblemen tot auditieve meesterwerken kunnen leiden. Regisseur Peter Strickland creëert een bizar universum met geheel eigen logica en esthetiek. Zijn films bewandelen steeds de grens tussen vermaak en diepgang, ernst en satire.

Trois Couleurs: Bleu – het eerste deel van Kieslowski’s geliefde trilogie

De komende weken vertoont Concordia de mooiste films van de Poolse filmmaker Krzysztof Kieslowski opnieuw. Te beginnen met Bleu, het eerste deel van zijn Trois Couleurs trilogie, dat in 1993 de Gouden Leeuw in Venetië won. Juliette Binoche speelt Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Haar man was echter bezig met een belangrijk muziekstuk en Julie is de enige persoon die kan helpen dit werk te voltooien. In Bleu refereert Kieslowski naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Wil je alle drie de delen bekijken? Dat kan! 

Man met de Camera - filmmiddag Russische Futuristen

In Rijksmuseum Twenthe staat momenteel de tentoonstelling Marinetti en het futurisme. Aanleiding voor een filmmiddag over de Russische Futuristen. Anna Abrahams, programmeur bij Eye Filmmuseum, heeft een selectie korte films samengesteld en licht die in een lezing toe. Het programma wordt afgesloten met de klassieker De Man met de Camera (1928), een film van Dziga Vertov.