Het Balkonfestival was ook op de Klokkenplas. (Foto: Patty Peppe)
Het Balkonfestival was ook op de Klokkenplas. (Foto: Patty Peppe) Foto: PattyPeppe-2012

Half miljoen voor 22 evenementen

Het college van B&W heeft besloten om 506.000 euro beschikbaar te stellen voor 22 evenementen in Enschede. Het gaat om een subsidie voor het evenementenprogramma van 2023. De evenementen dragen in belangrijke mate bij aan een gevarieerd en bruisend cultureel aanbod.

Enschede - Jaarlijks stelt het college het evenementenprogramma voor het nieuwe jaar vast. In totaal deden 25 evenementen een aanvraag. Om het subsidiegeld eerlijk te verdelen, zijn de ingediende aanvragen met elkaar vergeleken en getoetst aan de hand van de door de gemeenteraad vastgestelde criteria.

Het voorgestelde programma bestaat uit een brede mix van populaire evenementen, zoals het Koningsfestival en de Grolsch Summersounds, verbindende en inclusieve evenementen, zoals de Stadsherberg, het Balkonfestival en The Overkill Festival en culturele evenementen, zoals het Van Haag tot Wal Festival en de Museumnacht.
Ook een sportevenement als de Singelloop staan op de lijst, net als zogenaamde TIC-evenementen als Hyperlink Creativity Contest. Bij deze laatstgenoemde categorie staan technologie, innovatie en creativiteit centraal. “Het evenementenprogramma 2023 is veelzijdig, voelt vertrouwd en tóch is er volop ruimte voor vernieuwing'', zegt wethouder Jeroen Diepemaat. "Dit veelzijdige evenementenaanbod maakt Enschede tot een fijne stad om in te wonen, te bezoeken en te blijven. Het is dan ook hartstikke mooi om te zien dat wederom zoveel initiatieven Enschede het komende jaar kleur geven.”

Er komen nieuwe evenementen in 2023. Symphonic Broadway is een gratis toegankelijk concert van Phion in samenwerking met de Nederlandse Reisopera.
Tijdens Symphonic Broadway wordt Enschede omgetoverd in een Broadway show. Tijdens Hyperlink Creativity Contest worden creatievelingen uitgenodigd om een weekend lang non-stop kunst te maken in de creatieve broedplaats WARP Technopolis. Enschede Lights Up is een twee kilometer lange lichtroute langs bijzondere lichtprojecties.


Afbeelding