De kerstmusical SCROOGE is een van de vele hoogtepunten van kerstvoorstellingen in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Er is voor iedereen, van jong tot oud, veel te genieten.
De kerstmusical SCROOGE is een van de vele hoogtepunten van kerstvoorstellingen in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Er is voor iedereen, van jong tot oud, veel te genieten. Foto: Willem van Walderveen

Hartveroverende kerstvoorstellingen

Algemeen

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede presenteren in december een prachtig en uitgebreid kerstprogramma met maar liefst negen producties. Voor iedereen – van jong tot oud - zit er wel een voorstelling bij.

Kennie Bennie’s Kerstrevue: oergezellige nachtclub

Kennie Bennie’s Kerstrevue zijn zes avonden waar Laus Steenbeeke bezoekers trakteert op liedjes, sketches, vragen, kerstwensen, een quiz en een veiling. Het wordt een oergezellige nachtclub in Vaudevillestijl.

De revue wordt zes keer gespeeld in De Kleine Willem: Op vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11, vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december telkens om 21.00 uur.

De Witte Wie!?: spectaculaire lasershows

Een oeroud Twents verhaal krijgt met De Witte Wie!? een nieuwe dimensie tijdens een spectaculaire show van geluid, laser, licht, mist en rook. Componist en muzikant Maarten de Groot speelt vier dagen lang live op het Wilminkplein in Enschede. De Groot heeft zich laten inspireren door het verhaal van de witte wieven. Verder is het sonore geluid van de midwinterhoorn te horen.

De gratis toegankelijke, spectaculaire shows duren ongeveer 15 minuten en zijn steeds tussen 17.00 en 22.00 uur voortdurend te zien op het Wilminkplein.

The Christmas Night: Proms van het Oosten

Bij The Christmas Night worden bezoekers betoverd door de mooiste kerstoptredens. De show staat ook wel bekend als de ‘Night of the Proms van het Oosten’. Er zijn optredens van onder meer ZO! Gospel Choir, muzikale alleskunner Humphrey Campbell en musicalster Patricia van Haastrecht.

The Christmas Night wordt in het Wilminktheater op vrijdag 16 en zaterdag 17 december opgevoerd om 20.00 en op zondag 18 december om 13.30 uur.

EXTRA XMAS CONCERT: super gezellig

De gezelligste kerstborrel van Enschede en omstreken vindt in het Muziekcentrum plaats bij het EXTRA X-MAS CONCERT. De gasten zijn onder anderen Henny Thijssen, Gert Valk, ‘de zingende bouwvakker’ Hermann Bolhaar, bruiloftszangeres Rosalie Nijland, jazzzanger Oscar Rodenburg en diens moeder, zangeres Paula Krom. 

Het EXTRA X-MAS CONCERT met begint om 22.00 uur in het Muziekcentrum Enschede.

Helligen Hendrik: de Twentse Scrooge

Bert Eeftink maakt deze Twentse Scrooge, met in de hoofdrol zijn alter ego Helligen Hendrik. Aan de vooravond van Kerstmis laat Hendrik weten dat hij niets om de feestdagen geeft. ‘’Almoal flauwekul!’’ Hendrik haat de kerstsfeer, net als het geluid van de midwinterhoorn.

Helligen Hendrik staat twee avonden op het podium van het Wilminktheater: Op maandag 19 en dinsdag 20 december. Beide avonden beginnen om 20.00 uur.

Kerstmusical SCROOGE: totaalbeleving

Het beloven heerlijke middagen te worden bij de kerstmusical SCROOGE waar het voor jong en oud genieten is van het prachtige kerstverhaal, de mooiste liedjes en de overweldigende decors. Het podium, in de vorm van een catwalk, staat midden in de zaal met het publiek erom heen.

SCROOGE wordt van zondag 25 december tot en met 1 zondag januari telkens om 14.30 uur opgevoerd in het Muziekcentrum.

Diner veur ene: blijven proosten

Laus Steenbeeke is te zien in de Twentse versie van Dinner for one. In Diner veur ene speelt Laus de butler, die het eten en de drank serveert op het kerstdiner van zijn gastvrouw, vertolkt door zijn zus Jonne. Bij elke gang vraagt hij haar of de procedure hetzelfde is gebleven (‘Zealfde wieze as veurig joar, vrouw Jannink?’) en neemt de chaos toe en ontstaan hilarische taferelen.

Diner veur ene wordt gespeeld in De Kleine Willem op zondag 25 en maandag 26 december om 14.00, 15.30 en 17.00 uur.

Twentse Eindejaarsconference: verreweg het leukst

Dat wordt in het Wilminktheater weer lachen bij de Twentse Eindejaarsconference 2022 met de cabaretiers Thijs Kemperink, André Manuel, Nathalie Baartman, Bert Eeftink en Jan Riesewijk. Zoals het hoort bij een eindejaarsvoorstelling, kijken de vijf Twentse cabaretiers uitgebreid terug op het afgelopen jaar.

De Twentse Eindejaarsconference wordt tussen dinsdag 27 en vrijdag 30 december zeven keer opgevoerd in het Wilminktheater.

Kijk voor kaartverkoop op

www.wilminktheater.nl