Afbeelding
Foto: gebruiker

De Škoda Kamiq voordeliger door een nieuwe instapversie

Aan de uitvoeringen van de Kamiq heeft Škoda nu de Active toegevoegd. Dit is de nieuwe instapversie die verkrijgbaar is vanaf 26.590 euro of 389 euro per maand via private lease. 

De Škoda Kamiq Active heeft standaard airconditioning en Radio Swing met een 6,5-inch touchscreen, vier luidsprekers én digitale radio. Verder is zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel in hoogte verstelbaar. Ook is de Kamiq Active voorzien van een met leder bekleed stuurwiel en handremhendel.
Niet alleen door de aanschafprijs is de Kamiq Active een voordelige keuze. Volgens de ANWB is de Kamiq een van de zuinigste crossovers. Het verbruik van de Škoda Kamiq heeft een verbruik van 5,6 liter per 100 kilometer ofwel de Kamiq rijdt 1 op 17,9. Met dit verbruik staat deze Škoda op de vierde plek van de top 10 van zuinige compacte crossovers van de ANWB. Bijzonder is dat de Kamiq dit lage verbruik realiseert zonder hybride ondersteuning.
Belangrijk om te vermelden is dat het hierbij om een vakkundig berekend praktijkverbruik gaat. De ANWB heeft in samenwerking met TNO een formule samengesteld die een realistisch beeld geeft van de verbruikscijfers op de openbare weg in Nederland. De ANWB ging uit van een Škoda Kamiq met een 1.0 TSI benzinemotor met 110 pk. De nieuwe instapversie Active heeft dezelfde aandrijflijn als de uitvoering die door de ANWB is getest.