29 september 2022  Mini Kunst  Foto: Chris Schotanus
29 september 2022 Mini Kunst Foto: Chris Schotanus Foto: chris schotanus

Boodschap overgedragen met gelimiteerde rooftop-stickers

Vier designers kregen van Mini de kans om het dak van de Mini als canvas te gebruiken. Ze gaven elk hun eigen invulling aan het thema 'Big Love for the People and the Planet'. Met de vier gelimiteerde rooftop-stickers kan met de Mini 3-deurs of 5-deurs de boodschap van de ontwerper worden uitgedragen.

Tjitske Storm ontwerpt prints, patronen en textiel, voornamelijk voor interieurtoepassingen en producten. In haar expressieve stijl zitten vaak tegenstellingen. Geometrische en organische vormen gecombineerd. Haar ontwerp heeft ze ‘Zebra & Ostrich' genoemd.
Eva Cremers is 3D-illustrator en director en staat bekend om haar kleurrijke en speelse werk vol karakters. Ze rijdt zelf een MINI Cabrio en wilde haar vele ritten in de MINI Rooftop sticker verwerken, gecombineerd met natuurlijke elementen uit de bosrijke omgeving waarin zij woont.
Dewy Elsinga, ook bekend onder artiestennaam BUTTERFINGAZ, heeft altijd een voorliefde gehad voor tekenen en studeerde dan ook Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en de inspiratie voor haar Mini Rooftop komt uit een vakantieherinnering.
Gigi van Grevenbroek is illustrator. Ze heeft een webshop, maar werkt ook in opdracht. Haar werk is zeer divers, van boeken tot muurschilderingen. Haar Indonesische achtergrond vormt vaak de inspiratie voor haar werk, net als de thema's gelijke rechten en natuur. Het Big Love-thema sluit hier perfect op aan.