Copyright Alex Rank @ Continental Productions
Copyright Alex Rank @ Continental Productions Foto: Alex Rank @ Continental Productions

De ë-C4 X is nieuwste toevoeging aan het Citroën-aanbod

Citroën breidt het aanbod uit met de ë-C4 X. Volgens Citroën is dit model een unieke kruising tussen het elegante silhouet van een fastback, de moderne uitstraling van een SUV en de tijdloze verfijning en ruimtelijkheid van een vierdeurs. De Citroën ë-C4 X is leverbaar vanaf 40.840 euro.

Nederland is een van de landen in Europa waar Citroën alleen de volledig elektrische ë-C4 X aanbiedt. Deze nieuwste telg in het gamma van Citroën heeft een elektromotor met 136 pk (100 kW) en in combinatie met de batterij zorgt dit voor een actieradius tot 360 kilometer (WLPT).
De Citroën ë-C4 X is voorzien van de nieuwste generatie infotainment en biedt de bestuurder een uitgebreid pakket aan connectiviteit en verbonden diensten. Citroën brengt de nieuwe ë-C4 X in de inmiddels bekende uitrustingsniveaus Feel, Feel Pack en Shine op de markt. De Feel is standaard uitgerust met onder meer drie rijmodi en een digitaal instrumentenpaneel. Verder heeft de Feel 18 inch lichtmetalen velgen, automatische airconditioning met actief carbonfilter en een met leder bekleed stuurwiel. Ook de Citroën Progressive Hydraulic Cushions® ontbreken niet. Voor meer veiligheid behoort ook onder meer Active Safety Brake met voetgangersherkenning en verkeersbordherkenning standaard tot de uitrusting.
Voor een uitgebreidere uitrusting kan gekozen worden voor de Feel Pack met een vanafprijs van 41.600 euro of de Shine. Deze laatste is leverbaar vanaf 44.690 euro.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions