Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Miljoentje of 801

In Qatar hebben ze geld zat, maar in Eanskje gek genoeg ook. Ik zal wel wat gemist hebben in deze donkere bokbierdagen -geen Gaston gezien- maar Eanske heeft ineens 801 miljoen euro te verdelen! Ik zeg het nog maar eens: achthonderdeenmiljoen euro! In cijfers: 801.000.000 euro!
En ik altijd maar denken dat we hier in een straatarme gemeente wonen, waar niet eens geld is om het water van het buitenzwembad te verwarmen, nota bene in tijden waarin het ene warmterecord na het andere wordt bijgeschreven.

Ik moet de aanstelling van wethouder Houdini (Houdini is zonder e op het eind; vorige week was dat een foutje, zoals een week daarvoor ook fotografen fout was geschreven – ik houd het op een hack van de Russen) op financiën hebben gemist, maar goed nieuws is het natuurlijk wel, dat er zomaar 801 miljoen uit te geven valt. En dat met Sinterklaas.
Ik zou zeggen van geef eerst een miljoentje weg aan Enschedese columnisten, dan heb je in ieder geval een mooi rond bedrag over van 800 miljoen.
En daar kan best wel 10 miljoen vanaf voor een aanvaller type Bryan Ruiz van 2010, zodat we volgend jaar mei de landstitel kunnen vieren. Daar maak je toch heel veel Enschedeëers heel blij mee dacht ik zo. En dan is er nog 790 miljoen over!
Ik zie de gratis zonnepanelen al op de daken liggen en oude huizen krijgen gratis isolatie. En dan is er vast nog wel geld over voor een mooi zwembad in Glanerbrug en op het Diekman, en vooruit -klimaatverandering!- ook een zwembad in Lonneker en Boekelo! Ik denk zelfs dat er geld is om de hobbels in de Wooldriksweg weg te poetsen, want dat lijkt nog steeds op een route Parijs-Roubaix. Gratis anti-kat van de buren-groen in de tuin kan er ook nog wel bij. Ach, en de hondenbelasting wordt afgeschaft. Whisky!


Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). En Whisky? Zo heette de hond van mijn (ex)schoonmoeder. Die stond altijd in de tuin te roepen van 'Whisky!!!'. Staat ook in mijn boek Kollum, nog altijd te bestellen via assink@home.nl.