Meer groen dankzij NK Tegelwippen

Enschede - Tussen 21 maart en 31 oktober hebben in Enschede 62.095 tegels plaatsgemaakt voor bloemen, planten en bomen.
Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin' hebben bewoners en de gemeente zich ingezet voor een fijnere omgeving die klaar is voor het weer van de toekomst. Liefst 5.645 vierkante meter; een gebied ter grootte van de Oude Markt, werd vergroend.
Hiermee behaalde Enschede op het NK Tegelwippen de zesde plaats in het klassement van grote gemeentes. Ook in de poule van Twentse Wippers werd Enschede zesde. "Ik ben er trots op dat onze inwoners zo massaal aan het tegelwippen zijn geslagen”, zegt wethouder Marc Teutelink. "In 2022 hebben inwoners zo'n 7500 tegels meer gewipt dan het jaar daarvoor. Met meer groen en minder tegels zorgen we er samen voor dat Enschede ook in de toekomst een fijne plek is om te zijn.”
Het NK Tegelwippen bewijst wederom dat het niet alleen een ludieke strijd is, maar ook daadwerkelijk vergroening oplevert, aldus Teutelink.
Oldenzaal won de Twentse poule met het hoogste moyenne gewipte tegels per inwoner. Almelo werd landelijk eerste bij de middelgrote gemeenten met 81.831 tegels.