Gluren bij de Buren is op zondag 5 februari van 12.00 tot 17.00 uur. (Foto: Ehlana Polgara)
Gluren bij de Buren is op zondag 5 februari van 12.00 tot 17.00 uur. (Foto: Ehlana Polgara) Foto: Ehlana Polgara

Gluren bij de Buren voor het eerst naar Enschede

Enschede - Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor het eerst naar Enschede op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije Enschedeƫrs die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl.

Inmiddels hebben 33 steden door het hele land hun gastvrijheid getoond tijdens Gluren bij de Buren, de beurt is nu aan Enschede. Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.

Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetoverd tot eendaags podia voor lokale performers.