Afbeelding
Foto: Lizet Beek Fotografie & Grafisch ontwerp

Zorgverzekeringen

Algemeen

De strijd is weer begonnen! Wanneer we de televisie aan zetten om het 8 uur journaal te kijken worden we weer gebombardeerd met de reclames van verschillende zorgverzekeringen.
Met mooie verhalen over hoe belangrijk zij onze gezondheid vinden en hoe persoonlijk hun aanpak wel niet is, proberen zij ons over te halen om naar hun over te stappen.

Wanneer we gezond zijn en weinig zorgkosten verwachten dan kan het geen kwaad te kijken naar wie het goedkoopst is en kunnen we zelfs misschien ons eigen risico te verhogen, dat is lekker voordelig.

‘Wat nou als we weten dat we volgend jaar fysiotherapie, een nieuwe kroon of hoortoestellen nodig hebben’

Maar wat nou als we weten dat we volgend jaar fysiotherapie, een nieuwe kroon of misschien hoortoestellen nodig hebben?
Dan zoeken we dit op op internet en kijken we welke polis we nodig hebben, gemakkelijk toch?
Echter wanneer u volgend jaar op bezoek bent bij uw zorgverlener kan dit nog wel eens gaan tegenvallen.

De nieuwe contracten voor de zorgverleners zijn omringd met steeds strenger wordende regels en de tarieven worden veelal door de zorgverzekeraars bepaald en worden steeds lager. Kijk bijvoorbeeld eens op waardeerfysio.petities.nl.

Hier maken fysiotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten zich sterk om de tarieven van fysiotherapeuten te verhogen.
Deze liggen inmiddels namelijk 7 euro tot 10 euro onder de kostprijs.
Het gevolg is dat u minder tijd krijgt per behandeling, de fysiotherapeut geen contract ondertekent en u 20 tot 30 procent zelf moet bijbetalen of dat de praktijk in uw buurt zelfs zal moeten sluiten.

Als ondernemer en zorgverlener in de audiciensbranche weten we hier inmiddels alles van.
Ook wij hebben te maken met dalende tarieven en het feit dat er geen inflatiecorrectie plaatsvindt terwijl al onze lasten stijgen. Met de beperking in vrije keuze en kleine marges wordt de kwaliteit, de tijd, kennis en nazorg die geleverd kan worden steeds minder.

Om de kwaliteit toch zo hoog mogelijk te houden, maken we net als alle andere zorgverleners onze eigen keuzes in wel of geen contract en onder welke voorwaarden.
Om voordelig uit te zijn, is het daarom zeker verstandig om uw polis te bekijken, deze eventueel aan te passen of over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.
Geloof daarbij niet altijd de mooie woorden van de zorgverzekeraar, maar vraag het uw zorgverlener, deze weten het vaak het beste.

Eugene Duvaloois (audicien/eigenaar Twentsch Hooratelier)

info@twentsch-hooratelier.nl

053 - 478 54 85

Column Twentsch Hooratelier