Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Spinazie

Het is week 45, Sinterklaas is nog niet in het land en toch heb ik ze bij FC Twente al prettige kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar gewenst. Het is de schuld van Qatar. Wel of niet Brobbey, Simons, Botman, Blind. Daar gaat het over. De polonaiselopende bouwvakkers van de Jumbo waren week 44.
Intussen lijkt de VVD zichzelf op te blazen met de asielwet. Door Sophie Hermans kan al een streep. Maar Mark Rutte lijkt een Houdinie/Hans Klok-act te moeten doen om in het zadel te blijven. Enschede Fietsstad heeft er overigens een flinke concurrent bij: Schiphol.
Wat waren ze daar koddig aan het fietsen zeg. Maar wat wil je ook als VN-baas Guterres het in Sharm-el-Sheikh over een klimaathel heeft, waar we op de snelweg naartoe gaan met onze voet op het gaspedaal. Zelfmoord had ie het over.
Den ben ik blij dat ik geen auto heb. Iedereen zonder auto zou minimaal 4.000 euro subsidie moeten krijgen in plaats van dat dat geld naar toch al rijke mensen gaat met een elektrische auto. Maar ja, dan sponsor je ook weer vluchtelingen, want die hebben ook geen auto en dan worden er weer mensen boos. Er was ook alweer een antipietenactie. In Emmen weliswaar, maar Emmen is ook weer niet zover weg.
Dat geldt ook voor de terugkeer van Trump als je de beelden moet geloven, maar dat is het nou net: kun je al die beelden wel geloven? Tuurlijk wel zeggen ze bij de Aldi. En bij de Lidl heb je een homo uit Drenthe. Week 45 maakt er een beetje een potje van als je het mij vraagt. Bij Rondo werd Marco van Basten gevraagd wat zijn favoriete auto was. Zijn antwoord maakte de hele avond goed: een speelgoedauto.
Het slotoffensief was genieten. Wat is je lekkerste groente? Spinazie zeiden Van Basten en Ruud Gullit. En wat zei onze Jan van Halst? Rode kool. Is dat een groente?


Hans Assink schrijft al vijftien jaar via tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst en ook voor Punctualiteit Is Een Traditie. Zijn boek Kollum is nog altijd te bestellen via assink@home.nl.. Leuk voor met Sinterklaas.