Afbeelding

Lotte Velvet

Algemeen

ENSCHEDE - Lotte Velvet maakt apocalyptisch cabaret, vertelt ze aan het begin van haar voorstelling Ondergrond. Dat betekent: “We gaan er allemaal aan, maar wel met humor.” De reacties op dit debuutprogramma in de media zijn overwegend positief. Op donderdagavond 10 november staat ze in De Kleine Willem.

‘’Ondergrond is inderdaad een tamelijk duister, maar tegelijk erg grappig programma’’, oordeelt Trouw. De Rotterdamse Velvet, die in 2020 zowel de jury- als de publieksprijs won op het Amsterdams Kleinkunst Festival, heeft weinig vertrouwen in de mensheid. ‘’De rode draad waarin Velvet haar verhouding tot de wereld vergelijkt met een vastgelopen liefdesrelatie is leuk bedacht.’’

(Rock)muziek en belichting vormen, naast humor, de centrale ingrediënten van Ondergrond. Volgens de Volkskrant maakt dat deze debuutvoorstelling ook bijzonder en de maakster veelbelovend. ‘’Het is knap hoe Lotte Velvet in haar debuut van de gebaande cabaretpaden afwijkt’’, aldus de recensent. ‘Velvet heeft een volstrekt eigen vorm gevonden om een actueel verhaal persoonlijk te maken. Ze is authentiek, een kind van deze tijd en doet wat een goede cabaretier moet doen.’’ Kaarten:

www.wilminktheater.nl