Langdurige omleiding buslijn 2 door Mekkelholt

Enschede - Van 7 november rijdt buslijn 2 (Helmerhoek - Deppenbroek) een langdurige omleiding door de Beekstraat en de Fazantstraat. Deze omleiding duurt ongeveer 2,5 jaar. In verband met de bouw van twee woontorens is de Hulsmaatstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarom rijdt de bus voortaan vanaf de Deurningerstraat door de Beekstraat en de Fazantstraat.

Zo hoeft de bus niet langs de kruising Deurningerstraat - Lyceumlaan. Die kruising wordt snel onoverzichtelijk door de hoeveelheid fietsers. De bus rijdt hierna de bestaande route door Enschede Noord en de Bolhaar. Na de Beethovenlaan rijdt de bus terug via de Deurningerstraat richting station.

Door de omleiding vervallen de bushaltes Deurningerstraat, Roombeek, Hulsmaatstraat en Stroinksbleekweg. De bushaltes Deurningerstraat, Roombeek en Hulsmaatstraat blijven wel beschikbaar voor de buslijnen 60, 61 en 62.

De tijdelijke nieuwe bushaltes zijn: WKC op de Brouwerij: aan de Beekstraat op de hoek ten zuiden van de Brouwerijstraat, het Roomveldje: aan de Deurningerstraat tussen Dr. Van Damstraat en Lyceumlaan en de Stroinksbleekweg: aan de Hulsmaatstraat voor de kruising met de Buizerdstraat (vanaf 3 december).


Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden over deze omleiding op: twents.nl/lijn2.