Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Toernooi bij Phenix 

ENSCHEDE - Op de velden van Phenix wordt zaterdag 27 augustus het Harm Post Veteranentoernooi gehouden. Het is een jaarlijks voetbaltoernooi. Twaalf teams doen mee. Corona was vorig jaar spelbreker. Op de velden aan de Zuid Esmarkerrondweg wordt om 10 uur afgetrapt. Onder meer De Tubanters, Rigtersbleek, Udi, Eilermark, Achilles Enschede, Vogido en Phenix doen mee. Teams treden met zeventallen aan. Er is ook een feesttent. Daar zijn optredens en worden de prijzen uitgereikt. Er zijn ’s middags diverse optredens van Nederlandstalige artiesten. De entree is gratis. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen bij de wedstrijden en in de feesttent. 

Tennistoernooi voor koppels 

HENGELO - Tennisvereniging Hercules houdt voor de zeventiende keer een open tennistoernooi voor 50-plussers. De naam van het toernooi is Expert-Lec 50+ Hercules Open 2022. Het is een dubbeltoernooi van 29 augustus tot en met 4 september. Er wordt gespeeld in de speelsterkte 5 tot en met 8. Zo wordt er gespeeld in herendubbel, damesdubbel en mixdubbel. De eerste wedstrijden beginnen om 18 uur, de laatste om 21 uur. Wie afvalt hoeft niet meteen naar huis, want na de poulewedstrijden wordt ook een verliezersronde gespeeld. Er worden volledige sets gespeeld, zowel in de poulewedstrijden als in de winnaarsronde en verliezersronde. Inschrijfgeld tien euro per persoon per onderdeel. De uiterste inschrijfdatum is 23 augustus. Inschrijven kan op www.toernooi.nl. 

Rondkijken in fraaie tuin 

BOEKELO - Voor tuinliefhebbers valt er in Tuin Beckelo op zondag 21 augustus tussen 10 en 17 uur weer veel moois te zien. "Aan de Beckumerstraat 460, tussen Boekelo en Beckum, speelt de Red Labyrinth dahlia met uw ogen. Met prachtig gedraaide bloemblaadjes schildert deze dahlia een verfijnd doolhof-schilderijtje. En je kunt er nauwelijks omheen kijken, want de rode bloemen zijn groter dan die van de meeste andere dahlia's", laat de organisatie weten. Een andere bijzondere augustus-bloeier is de Leonotis. In de tuin van Elly Roelvink en Lambertus Hoogeveen is deze plant tegen de twee meter hoog met op verschillende ‘etages' mooi gevormde oranje bloemen. Verder is er een keur aan salvia's, verbena's, rudbeckia's en heleniums, terwijl de eerste siergrassen zich ook op z'n mooist tonen. Tussentijds of na het bloemenkijken en -fotograferen - is er koffie en thee. Voor wie op 21 augustus niet kan of nog eens wil komen genieten: op 18 september en 16 oktober is Tuin Beckelo ook geopend. Buiten deze dagen tuin op afspraak open voor tuinclubs: tuinbeckelo@gmail.com Facebook: tuin.beckelo

Werk zoeken

ENSCHEDE - Weet je niet wat voor werk past bij jou? Of heb je hulp nodig bij het solliciteren? Wil je graag iemand die met je meedenkt? Dinsdag 13 september begint om 19.45 uur een JobGroup in wijkcentrum de Boei, Spinnerstraat 29a in Enschede. Samen met anderen ga je in zeven bijeenkomsten aan de slag om werk te zoeken dat bij jou past. In een gezellige ontspannen bijeenkomst ga je met een werkboek aan de slag. De avond wordt begeleid door trainers en duurt tot 22 uur. Aanmelden moet via de website. Voor meer informatie kun je ook eerst naar een informatiebijeenkomst komen op dinsdag 30 augustus of dinsdag 6 september, 19.45 uur.

jobhulpmaatje-enschede.nl