Daniel Rowland komt spelen bij het Stiftfestival.
Daniel Rowland komt spelen bij het Stiftfestival. Foto:

Stiftfestival met nieuwe hoogtepunten

Een samenwerking tussen Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en het Stiftfestival leidt tot een nieuwe editie van het Stiftfestival met louter hoogtepunten. Een deel van de optredens vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus in het Wilminktheater, het Muziekcentrum en De Kleine Willem.

Enschede - Bezoekers kunnen tijdens het Stiftfestival genieten van bijna dertig concerten die door zo’n veertig musici worden gegeven, waarvan er vijf in het Wilminktheater, het Muziekcentrum en De Kleine Willem in Enschede worden gespeeld.
Het Stiftfestival brengt een ode aan de aarde met het thema Song of the Earth. Artistiek leider Daniel Rowland heeft zich bij het samenstellen van het programma laten inspireren door de onmisbaarheid van de aarde.

Fleeting Birds is op vrijdag 26 augustus vanaf 13.00 uur in het Muziekcentrum een matineevoorstelling vol kamermuziek. Op het programma staat werk van Beethoven en Poulenc, en natuurlijk het blaaskwintet Music for the Fleeting Birds van de Letse componist Peteris Vasks waarnaar dit concert is vernoemd. Ook zijn Landscape with birds wordt door topmusici ten gehore gebracht.

Distant Light op vrijdag 26 augustus vanaf 19.00 uur in het Muziekcentrum is een aanklacht tegen de oorlog, met muziek die zich begeeft tussen hoop en vrees. Op het samengestelde programma staat onder meer het revolutionaire en verpletterende Black angels, 13 images from the dark land van George Crumb, een muziekstuk voor een elektronisch strijkkwartet. Verder is het Requiem van Mozart te horen.

Daniel Rowland en een groot aantal jonge topsolisten gooien vrijdagavond 26 augustus vanaf 21.30 uur hun colbertjes uit en doen hun stropdassen af voor een jamsessie in De Kleine Willem: Einstein on the beach. Geen betere plek om dicht bij de muziek te komen dan in de inmiddels traditionele Stift Unbound Lounge. Geniet van laagdrempelige, pakkende muziek in een ontspannen sfeer. Das Lied von der Erde is zaterdag 27 augustus om 20.00 uur in het Muziekcentrum

Afbeelding