Zomerse creaties maken in de bibliotheek.
Zomerse creaties maken in de bibliotheek. Foto:

Zomerse creaties maken in de workshop Heatpress

Enschede - Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen bij Bibliotheek Enschede op vrijdag 12 augustus aan de slag met het persen van gerecycled plastic met een hittepers. "'Eerst bedenken ze welke creatie ze willen maken -bijvoorbeeld een vliegtuig, vlinder, masker of sleutelhanger- waarna ze uitgeknipte onderdelen van plastic afgewisseld met gekleurd stof/papier met de hittepers samenpersen tot een geheel'', aldus Wencke Steggink. 

In deze workshop leren kinderen over het recyclen van materialen en worden ze bewust van hun ecologische voetafdruk. ''Ze gebruiken dan ook plastic dat restafval is van een bedrijf die dit anders zou weggooien.'' Elke schoolvakantie kunnen kinderen bij de Twentse Maakplaatsen -in de lokale bibliotheek of cultuurhuis- een High Tech workshop volgen waarin zij uitgedaagd worden om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen. Het thema duurzaamheid is daarbij de rode draad en gelukkig kunnen zij hier deze zomervakantie weer volop mee aan de slag bij Bibliotheek Enschede.

Kinderen worden ingedeeld naar leeftijd, 8 - 10 jarigen van 11.00 - 12.30 uur en 10 - 12 jarigen van 13.30 - 15.00 uur. Gratis deelname.
Meer informatie en inschrijving kan via bibliotheekenschede.op-shop.nl.