Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Munsterman

In een wellicht wat al te optimistische bui heb ik een aantal weken geleden in deze rubriek tussen neus en lippen door gemeld dat onze efcee komend seizoen kampioen wordt.
Wellicht gebeurde het in een vlaag van verstandsverbijstering, maar gek genoeg heb ik er nog wél herinnering aan.
En nou weet ik ook wel dat we in de eerste de beste wedstrijd in Nijmegen zomaar een tik om de oren kunnen krijgen, maar wat dan nog. Dan zijn er nog steeds 99 punten te halen.
Maar dat kampioen worden is niet eens zo raar gedacht hoor. Vorig seizoen waren we vierde met 68 punten. Maar als we gewoon tweemaal van Fortuna, van Cambuur en van NEC hadden gewonnen, dan hadden we twaalf punten meer gehad.
Tegen tien man van Heracles hadden we eigenlijk ook moeten winnen en de wedstrijd tegen PSV met een blunder van de keeper in de extra tijd waardoor het nog 3-3 werd, had eigenlijk ook drie punten moeten zijn. Opgeteld hadden we zomaar 16 punten meer kunnen hebben en da’s precies eentje meer dan Ajax dat kampioen werd met 83 punten. Eigenblijk waren we er vorig seizoen dus al heel dicht bij, bij dat kampioenschap. Helemaal als je bedenkt dat Ajax diverse keren door het oog van de naald kroop en ook niet mocht klagen over de arbitrage.

'PSV moet het met een beginnende trainer doen plus een assistent die nooit wat wint'

Maar goed, we werden vierde. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En ik zie dus zeker kansen op de titel. Feyenoord heeft het halve elftal verkocht, Ajax is goeroe Ten Hag kwijt en heeft een trainer die er in ieder geval in Enschede niks van gebakken heeft en PSV moet het met een beginnende trainer doen plus een assistent uit Overdinkel die volgens de kenners nooit wat wint.
Bovendien: Luuk de Jong/Guus Til is echt niks beter dan Ricky van Wolfswinkel/Michel Vlap. Nou ja, Vlappinho zou eens wat meer doelpunten moeten maken. Vorig seizoen had ie er wel negentig kunnen maken -zeker drie kansen per wedstrijd- maar stond het vizier niet op scherp. Maar gevaarlijk is Vlappinho dus wel. Dat moet er een keer uitkomen.

En we hebben een prima selectie hè. Ingespeeld ook nog. Dat Brenet is gebleven, zegt veel. Brenet kan zo in Oranje. En Sem Steijn is erbij. Als Vlappinho niet scoort, doet Steijn het wel.
En we hebben Sadilek en Vlap gewoon gekocht hè. En die Kjolo met streepjes door de o kwam ook niet voor niks hè. Je zou bijna denken dat Joop Munsterman weer terug is! Ik hoorde ook al geluiden over uitbreiding van het stadion! Het is niet te geloven, zou je bijna zeggen.
Daar staat dan wel weer tegenover dat het bier in het stadion duurder wordt.
En de bekers worden nog kleiner ook. Hetgeen zal leiden tot supporters die meer beweging gaan krijgen of fans die minder gaan drinken. Hoe je het ook bekijkt: een win-win situatie.


Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).