Afbeelding
Foto:

Toyota Highlander is door een update klaar voor 2023

De Toyota Highlander krijgt voor modeljaar 2023 een aantal aanpassingen. Zo zal de Higlander een nieuw infotainmentsysteem krijgen en wordt de connectiviteit verbeterd. Toyota verwacht dat de eerste vernieuwde exemplaren aan het eind van dit jaar in Nederland zijn.


De Highlander wordt voor modeljaar 2023 uitgerust met het Toyota Smart Connect multimediasysteem. Dit nieuwe systeem voorziet de bestuurder van real-time verkeersinformatie door cloud based navigatie. Ook de smartphone-integratie met Android Auto en Apple CarPlay is standaard. Het communiceren met de auto wordt makkelijker dan voorheen, doordat niet alleen de navigatie reageert op spraakbesturing. De temperatuur van de airconditioning wordt al verlaagd door het commando 'ik heb het warm'.


Om het de bestuurder nog makkelijker te maken, wordt de Toyota Highlander ook leverbaar met een 12,3 inch digitaal instrumentarium. De bestuurder krijgt hiermee meer informatie en de informatie is beter leesbaar. Er kan gekozen worden uit vier thema's met diverse personalisatiemogelijkheden voor het instrumentarium.


Met de update van de Toyota Highlander worden er ook nieuwe kleuren geïntroduceerd. Voor het exterieur komt de kleur Cypress Green Metallic beschikbaar. Alle uitvoeringen van de Highlander worden leverbaar in deze diepdonkergroene kleur. Niet alleen voor het exterieur is een nieuwe kleur beschikbaar. Voor het interieur introduceert Toyota de kleuren Ochre en Beige. Qua kleur verandert er voor de uitvoeringen Highlander Premium en Business Plus nog iets. Deze worden leverbaar met hoogglans zwarte 20 inch lichtmetalen wielen.


Niet alles wordt vernieuwd. Zo blijft de aandrijving, een 2,5 liter hybride aandrijflijn met 248 pk, hetzelfde. De vernieuwde Toyota Highlander wordt eind dit jaar verwacht.
 

www.toyota.nl